• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakırlılar Ramazan ayını dört gözle bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam dininin 5 temel esaslarından orucun tutulduğu oruç ayı Ramazan, 18 Haziran Perşembe günü başlıyor.

Diyarbakırlılar, 11 ayın sultanı Ramazan ayı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlattılar.

Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu belirten Diyarbakırlılar, Ramazan ayının bir fırsat olarak değerlendirilerek bu ayda çokça ibadet yapılması gerektiğini önemine değindiler.

“Ramazan ümmetin ayıdır”

Ramazan ayının ümmetin ayı olduğuna vurgu yapan ve diğer aylara oranla daha özel ve mübarek bir ay olduğunu belirten Hikmet Yılmaz, “Bu mübarek ayda ibadetler, teravihler ve aynı zamanda akrabaları ziyaretleri var. Her yönüyle huzurun yaşandığı bir aydır. Ben, 12 ayın da Ramazan olmasını isterim.” dedi.

“Oruç kıymetli bir ibadettir”

Orucun kıymetli bir ibadet olduğunu dile getiren Haşim Yıldırım, Allah`ın,(cc) İslam âlemine farz kıldıklarının en büyük ibadetinin namaz olduğunu, namazın hemen ardından orucun geldiğini belirterek,  “Oruç kıymetli bir ibadettir. Allah, oruç tutan kimsenin mükâfatını bizzat kendisinin vereceğini söylüyor.” ifadelerini kullandı.

“Kur`an okuyanlar Ramazan ayında daha çok okusun”

Müslümanların, yaptıkları hal ve hareketlere Ramazan ayında daha çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Mahmut Akmermer ise, “Mübarek Ramazan-ı şerif baş göz üstüne gelsin. Ramazanda kendimize çeki düzen vermeli, olabildiğince konuşmalarımıza dikkat etmeli, yalan söylememeli, daima Kur`an ve hadisle vakit geçirilmelidir ki bunun da çok sevabı vardır. Kur`an okuyanlar, Ramazan ayında daha çok okusun. Elinden gelen kardeşlerimiz ise akşam iftarlarında misafirlere ikram etsin.” tavsiyelerinde bulundu.

 “Büyük mükâfatlar kazanmak için Ramazanı bir fırsat”

Ramazan ayına kıymet vermek ve onu değerlendirmeye çalışmanın çok büyük bir hayır olduğunu belirten Hacı Eken, ise sözlerini şöyle bitirdi:

“ Ramazanın kıymetinin bilinmesi Allah katında çok büyük bir şeydir. Allah, büyük mükâfatlar kazanılması için Ramazan ayını bir fırsat olarak bizlere vermiş ve  farz kılmıştır.”

Özellikle gençlerin oruç tutmaya özen göstermesini isteyen Muhammet Vardar ise, “Gençler oruç tutarlarsa iyidir. Kur`an okusunlar. İnsanın imanı kuvvetlenir. Teravih namazı kılıp, oruç tutarlarsa daha iyidir.” dedi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir