• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Yaşlı kadının tek isteği tekerlekli sandalyesinin olması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Beşevler Mahallesi 1304 sokakta ikamet eden ve yakalandığı şeker hastalığından dolayı sağ ayağı kesilen Nesibe Korkmaz`ın (75) tek isteğinin bir tekerlekli sandalyesinin olması.
Maddi imkansızlıktan dolayı tekerlekli sandalye alamayan Korkmaz, yetkililerin ve hayırseverlerin kendisine bir adet tekerlekli sandalye almasını bekliyor.

Yıkık dökük bir evde eşinden kalan emekli maaşıyla 6 kişilik bir nüfusa bakan Korkmaz, elindeki bastonuyla birilerinin destekleriyle ancak ayağa kalkabiliyor. Şuana kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`na bir başvuruda bulunmadığını söyleyen Korkmaz, kendisine yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Şeker hastalığından dolayı neredeyse iki gözünün görmez ve kulaklarının da duymaz duruma geldiğini belirten Nesibe Korkmaz, çaresizlik içinde sadece tek isteğinin bir adet tekerlekli sandalyeye kavuşmak olduğunu vurguladı.

Korkmaz, “Geçirdiğim şeker hastalığından dolayı sağ ayağımı kestiler. Bu hastalıktan dolayı iki gözüm neredeyse görmez ve kulaklarımda işitmez oldu. Eşimden kalan emekli maaşımla 6 kişilik nüfusa bakıyorum. Bir tekerlekli sandalye alacak maddi durumum yok. Sadece bir bastonum var ve onunla da destek olmadan ayağa kalkamıyorum. Rahatça dolaşabilmem için hayırseverlerden ve yetkililerden tek isteğim bir adet tekerlekli sandalye almalarıdır.” dedi.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir