• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Batman`da hacı adaylarına seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2015 yılı Hac Organizasyonu kapsamında hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik Batman Müftülüğünce İl Müftülüğü Konferans Salonunda bir seminer verildi.

Seminerde Hac ve Umre Şube Müdürü Adnan Ergel, hacı adaylarına hitaben bir seminer vererek, bu seyahatin kutsal bir seyahat olduğunu ve kutsal topraklarda karşılaşabilecekleri sıkıntı ve bu sıkıntılar karşısında yapmaları gerekenler hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerden sonra hacı adayları Batman İl Müftülüğü yanında bulunan Batman merkez 11 Nolu Aile Sağlık Merkezi`nde aşı oldular.

Konu hakkında bilgi veren Ergel, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Hac Organizasyonu`nda Batman`da diyanet kanalıyla 184 normal, 5 müstakil ve 5 otel tip olmak üzere 194 kişi şirketlerle A grup seyahat acentesi ile de 126 hacı adayları toplam 320 hacı adayı kutsal topraklara gitmek üzere kaydını yapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığınca 21 Mayıs 16 Haziran tarihleri arasında 8 Hac Hazırlık Kursu düzenlemiş olup vatandaşlarımızın yoğun katılımı gözlemlenmiştir. Ramazan ayından sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca kafile ve gidiş tarihleri belli olduğunda hacı adaylarımızla 3 tanışma semineri düzenlenecek.” dedi.

Son olarak hacı adaylarına yapılacak sağlık hizmetlerini anlatan Ergel, şunları söyledi: “Suudi Arabistan iklim koşulları farklı olduğundan Batman Sağlık İl Müdürlüğüyle yapılan koordine sayesinde vatandaşlarımıza aşı ve benzeri sağlık hizmetleri sunulmuştur.”

Öte yandan Diyanet görevlilerinden aldığımız bilgilere göre, Türkiye`den hacca giden hacı adayları yaş ortalaması 60-70 arası olduğu diğer İslam ülkelerinden ise 30-40 yaş grupları olduğu bu yüzden Türkiyeli hacı adaylarının hac esnasında çok zorlandıkları belirtildi. (M. Sait Çelik – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir