• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
MHP tabanı kararını AK Parti`den yana verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci çıkmasına rağmen tek başına hükümeti kurma çoğunluğunu elde edememesi siyasi kulislerin hareketlenmesine neden oldu.

Erken seçim ve koalisyon tartışmaları devam ederken, parti içi ve partiler arası nabız yoklama çalışmaları da hız kazandı. Ancak MHP ve HDP'nin kırmızı çizgilerini belirten açıklamalarının ardından bazı koalisyon seçenekleri şimdiden elendi.

NABIZ YOKLAYIN

Parti liderleri, önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleneceğini belirlemek için parti yetkililerinden durum tespiti yapmasını istedi.

MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kurmaylarına parti tabanının koalisyon ve erken seçimle ilgili nabzının tutulması talimatını verdi. Bahçeli'nin ilk açıklamasında koalisyona kapıyı kapatmasına rağmen parti tabanı ile partiye yakın iş dünyasının erken seçime sıcak bakmadığı öğrenildi. Parti tabanının istikrarın bozulmaması için AK Parti ile yapılacak koalisyon sonucu güçlü bir hükümetin kurulabileceğini belirttiği kaydediliyor. Parti yöneticileri konuyla ilgili hazırladığı raporu Bahçeli'ye sundu. Sunulan rapor çerçevesinde istişarelerine başlayan Bahçeli, ilk olarak Başkanlık Divanı'nı topladı.

Bahçeli'nin AK Parti ile koalisyona mesafeli duruşunu yinelediği öğrenildi. "Çözüm süreci ekseninde buluşan partilerin koalisyon yapması gerekir." ifadelerini kullanan Bahçeli'nin "Olası bir AK Parti-CHP koalisyonu görülüyor. Çeşitli çevrelerde buna ilişkin bir istek bulunduğu dikkat çekiyor" dediği öğrenildi.

EN SON BİZE GELSİNLER

Bahçeli'nin kurmaylarına şunları söylediği belirtildi: "Seçim gecesi yaptığımız açıklamanın arkasındayız. Bütün formüller denensin ve olmuyorsa ondan sonra bize gelsinler. Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir, sorumluluk almaktan da kaçınmayız. En son çare seçim derlerse de seçimle de bizi kimse korkutamaz.” Bahçeli, istişarelerini MYK üyeleri ve milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları ile sürdürecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir