• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Batman'a iki yeşil bayrak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası çevre programı Eco-School programı kapsamında,  2 yıl süren çöp ve atıklar ile ilgili çalışmalar sonunda Batman’da eğitim veren Kültür Anaokulu ve TED Koleji, Güneydoğu’ya verilen 2 yeşil bayrağı alarak önemli bir başarıya imza attılar.

İlk Tören Kültür Anaokulu okul bahçesinde yapıldı. Buradaki törene Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, Şube Müdürü Beşir Tileği, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İki yıllık çalışma sonunda, okul idaresi, öğretmenler ve velilerin iş birliği sonucu, Güneydoğu’da verilen iki yeşil bayraktan birini alan Kültür Anaokulu doğa dostu okul olduğunu tescillemiş oldu.  

Okul Müdürü Mehmet Eşref Çiftçi, hep birlikte yeşil bayrağı almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yeşil bayrağı almaya hak kazanan okul idaresi ve velileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Çelik, “Eko okul projesi insanın kendisiyle, çevresiyle uyumlu olmasıdır. Atık malzemelerden elde edilen geri dönüşüm kazanımları, gelişmiş ülkelerde oldukça yüksek seviyelerdedir. Günlük yaşantımızda bağlantılı olduğumuz her şeyin tekrar kullanıma kazandırılması, israfı önleme ve tasarrufta istenilen düzeye gelmede önemlidir.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik Kültür Anaokulunda gerçekleşen programın ardından TED Kolejine geçerek burada yapılan yeşil bayrak törenine katıldı.

Dünyada 53 ülkede uygulanan eko okul programında amacın, çevre bilincinin ve çevre yönetiminin oluşturulması olduğu belirtildi. Uygulanan program kapsamında öğrenciler, öğretmenler, kurum çalışanları ve idareciler birlikte çevreyi korumak ve geri dönüşümün önemi ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir