• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kanada peçeyi yasaklamaya hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanada'da geçen yıl Ekim ayında başlayan ve geçen Şubat ayında Yüksek Mahkeme'nin kararı ile sona eren peçe tartışması, Harper Hükümeti'nin yeni yasa tasarısı ile yeniden gündeme geldi.

Ottawa'da bir basın toplantısı düzenleyen Çok Kültürlülük Bakanı Tim Upal, vatandaşlık yemin törenlerinde yüzün açık olmasını yasalaştıracak olan tasarının, yaz dönemi ve seçim çalışmaları nedeniyle tatile girecek olan federal meclisin kapanışından önce ele alınacağını açıkladı.Upal, tasarıya bu konuda ihtiyaç duyulacak başka eklemelerin de yapılabileceğini ifade etti.

QUEBEC'TE RESMİ DAİRELERDE DE YASAKLANIYOR

Öte yandan Kanada'nın Quebec Eyaleti Adalet Bakanı Stephanie Vallee, peçenin devlet dairelerinde çalışanlarca kullanımını yasaklayan bir kanun tasarısı hazırladıklarını açıkladı. Tasarının yasalaşması halinde, Quebec eyaletinde devlet dairelerinde çalışan peçeli Müslüman kadınlar peçelerini çıkarmak ya da işten ayrılmak zorunda kalacak.

Halen Kanada Ulusal Savunma Bakanı olan Jason Kenney, Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı olduğu 2011 yılında başlattığı bir uygulama ile Müslüman kadınların vatandaşlık yemin töreni sırasında peçe takmalarına yasak getirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir