• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, büyüme rakamlarının beklentilerin üstünde gelmesinin sevindirici ancak yeterli olmadığını vurgulayarak, Türkiye`nin daha hızlı büyümesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde büyüme rakamının yüzde 2,3 ile piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleştiğini ifade eden Konukoğlu, büyümeye ihracatın katkısının azaldığını, iç tüketim ile kamu harcamalarının ise pozitif katkı yaptığını söyledi.

Türkiye ekonomisinin son yirmi iki çeyrektir kesintisiz büyüme sürecinde olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Ancak rakamlar, Türkiye`nin potansiyelini yansıtmıyor. Genç nüfusa sahip bir ülkeyiz, daha yüksek oranlarda büyümek zorundayız. Büyümenin dinamiği ise üretimdir. Üretim artışı olmazsa büyüyemeyiz, orta gelir tuzağından da kurtulamayız.” sözlerine yer verdi.

Kısa sürede ekonomik yavaşlamayı harekete geçirecek acil tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Konukoğlu, Türkiye`nin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olma hedefinden vazgeçemeyeceğini ve vakit kaybetme lüksü de olmadığını belirterek, “Ülkemizin son yıllardaki kazanımları güven ve istikrar ortamının bir neticesidir. Ekonomik büyümenin ve ihracat artışının sürdürülmesinde istikrar büyük öneme sahiptir. Türkiye son 10 yılı aşkın süredir yakaladığı siyasal istikrarın ve yapısal reformların verdiği güçle, diğer ülkelere göre iyi bir performans sergilemiştir. Şimdi genel seçimlerin sonucunda yeni bir döneme girilmiştir. Ekonomik istikrar için siyasette oluşan belirsizlik ortamının giderilmesi gerekiyor. Bir an önce hükümet kurulup, ekonomi için hazırlanan eylem programlarına devam edilmelidir.” dedi.  (İLKHA)