• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Kamalı, `Bölgenin bir tek muhatabı PKK değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede insanların kalbine İslam inancının yerleştirilmesi ve İslami çözümlerin üretilmesi gerektiğini belirten Erbakan Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Hayri Kamalı, “Bölgede bir çözüm süreci başladı ve devam ettirilecekse, o bölgenin önce muhatapları ile masaya oturulur. O bölgenin bir tek muhatabı PKK değildir.”dedi.

HÜDA PAR ve diğer İslami kurumların da bölgenin gerçekleri olduğuna dikkat çeken Kamalı, bölgede yaşanan sorunlara   İslami bir çözümün üretilmesi gerektiğini ifade etti.

 “İslami bir çözüm üretilmesi gerekir”

Bölgenin İslami bir çözümle birlikte ekonomi anlamında da güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Kamalı, bölgenin muhatabının şeyhler başta olmak üzere, İslami hassasiyete sahip olan   HÜDA PAR ile şehrin önde gelen iş adamları ve aşiret reisleri olduğunu belirterek,  “Çünkü bölgenin yapısı gereği değişik kesimlerini temsil eden insanlar var. Bütün bu insanların hepsi bir araya gelerek, gerekirse Diyanet işlerini de işin içine koyarak, İslami bir çözüm üretilmesi gerekir. İnsanların kalbine dini hassasiyeti ve inanç yerleştirilmesi lazımdır. Bölgenin ekonomi anlamda da güçlendirilmesi gerekir. Bölgede fabrikaların ve okulların açılması lazımdır.”şeklinde konuştu.

“Devlet yıllardır bölge halkını PKK`nın eline bıraktı”

Devletin yıllardır bölge halkını geri bıraktığı gibi, PKK`nın insafsızlığına bırakarak başka türlü zulüm ettiğini belirten Kamalı, “Siz yıllarca bölgeyi sürgün olarak göreceksiniz. Devlet olarak bölgeyi geri kalmış bir bölge olarak göreceksiniz. Yıllarca batıda görev yapan ve işinize yaramayan kişileri bölgeye sürgün edip, resmi olarak zulüm edeceksiniz ve bölge halkını yıllarca PKK`nın eline bırakacaksınız ve bir başka türlü zulüm edeceksiniz. Ondan sonra o insanlardan iyi sonuçlar bekleyeceksiniz.”diye konuştu.

Devletin kendi zulmü ile beraber,  PKK`nın zulmüne terk etmesine bölgede samimi olan halkın bölgenin huzuru kaçmaması için seçim döneminde elinden geleni yaptığının altını çizen Kamalı, bölge halkının bu duruşu ile sisteme cevap verdiğini belirtti.

HDP`nin Diyarbakır mitinginde yapılan bombalı saldırı ile Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ile HÜDA PAR`lılara yapılan saldırının bir komplo olarak gördüğünü ifade eden Kamalı, bölge halkının sorunlarının ortadan kaldırılması için hem sistemin, hem de siyasi  partilerin bölge insanının  yaşadığı sıkıntıları göz önüne alarak, bölge halkının muhataplarını masaya oturtarak yaşanan sorunları çözmesi gerektiğini kaydetti.

“Bölgede huzurun olmasını istemeyen dış güçler var”

Türkiye`nin Güneydoğu bölgesinin çok hassas bir bölge olduğuna vurgu yapan Kamalı, “Bölge tıpkı Suriye ve Irak`ın Kuzey bölgesi gibi hassas bir bölgedir. Bu bölge ile dış güçler  çok uğraşıyor.  Dış güçlerin bölge ile uğraşması demek ,bölgede kargaşa, huzursuzluk, panik yaşatma ve bölge halkını taciz edip tedirgin etme  demektir. Bu da mevcut sistem ile dış güçlerin işine geliyor. Bölge insanının gerçek muhatap olarak kabul edilmesi gerekir ve muhatap olarak kabul etmek mecburiyetindesiniz.”şeklinde konuştu.

Kamalı son olarak şunları söyledi:  

“ Seçim sisteminden kaynaklanan öyle bir yanlış   var ki, HÜDA PAR Batman ve Diyarbakır`da belli bir yüzdelik ile oy alacak ve bu partinin almış olduğu bu oyu yok sayacaksınız. Meclise girmesine engel olacaksınız. Bu bölge insanı ile bu yapıya hakaret ve saygısızlıktır. Bu sistem eğer bölgede sorun çıkmasını istemiyorsa, bir parti 10 bin oy da alsa, 100 bin oy da alsa, bu yapıyı mutlaka muhatap olarak kabul edecektir. Sorunları kağıt üzerinden çözmeye çalışırsanı z, hiçbir sorunu çözemezsiniz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir