• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Osmaniye`de Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığı tarafından, Diyarbakır`da 9 Haziran günü evinden çıkıp başkanı olduğu Yeni İhya Der binasına giderken PKK/HDP`liler tarafından Şehid edilen Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 Halkın yoğun katılım gösterdiği gıyabi cenaze namazı, öğle namazının ardından Envarul Hamid (Büyük) Camii avlusunda kılındı.

Cenaze namazını kıldıran HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan; Parti üye ve gönüllülerine karşı yapılan saldırıların ilk olmadığını belirterek, Şehidlerin kanları sayesinde İslam`ın yeryüzünde hükümran olacağını ve Müslümanların dünyaya hakim konuma geleceğini dile getirdi.

PKK/HDP`lilerce Şehid edilen Aytaç Hoca`nın İslam uğruna bedel ödediğini ve sürekli yardıma muhtaç insanların yardımına koşan, İslam için gözünü hiçbir şeyden sakındırmayan bir kişiliği olduğunu söyleyen Aslan, Aytaç Hoca`nın halk tarafından da çok sevildiğini, şehadetinin Diyarbakır için büyük bir kayıp, İslami dava için büyük bir kazanım olduğunun Müslümanlar tarafından hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

 Aslan son olarak; “Ya Rabbim! Diyarbakır`da şehit edilen Aytaç Baran Hocamızın şehadetini kabul eyle, onu katledenleri Kahhar olan isminle kahr-u perişan eyle, kardeşimizin şehadetinin Müslümanların birliğine, beraberliğine, zalimlerin yok oluşuna ve İslam`ın yeryüzünde hâkim olmasına vesile kıl.” diyerek niyazda bulundu.

Aslan Yapılan duanın ardından Şehid Aytaç Baran Hocanın ailesi başta olmak üzere, dava arkadaşları ve sevenlerine baş sağlığı diledi. (Abdulkadir Alakuş - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir