• DOLAR 32.443
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2475.44
  • ...
Yürüyemeyen felçli çocuk yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar`da   4 çocuklu ailenin 3. çocuğu olan Ramazan`ın hayat hikâyesi yürekleri burktu. Baba Ahmet Kurt, gündelik işçi olarak çalıştığını fakat çocuğunun tedavisini yaptıramadığını belirterek, Ramazan henüz bebekken sırtındaki kesenin alınmasından sonra, sol ayağının dizden aşağısının felçli olduğunu söyledi.

Gözü yaşlı anne Zeynep Kurt ise, ”Evde bakım ücreti ile çocuk bezi alıyoruz. 3 ayda bir Diyarbakır Devlet Hastanesi`ne gidiyoruz ve maddi olarak çok zorlanıyoruz. Maddiyat bir tarafa imkânımız olsa, çocuğumuzu Diyarbakır dışında hastanelere götürmek isteriz`` diye konuştu.

Ramazan`ın hastalığı ilerliyor

Baba Ahmet Kurt "Gün geçtikçe Ramazan`ın hastalığı ilerliyor. Ayaklarında sürekli yaralar baş gösteriyor. Hastalığın daha fazla ilerlememesi için oğlumuzun bir an önce tedavisine başlanması lazım. Ancak bizim maddi durumumuz yetmediği için bu tedaviyi yaptıramıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

‘`Çocuğumu o halde gördüğümde yüreğim parçalanıyor``

Çocuğunun yaşıtları gibi koşup oynayamadığını, hatta bazen yürümekte bile sıkıntı yaşadığını belirten anne Zeynep Kurt, ``Çocuğumu o halde gördüğümde yüreğim parçalanıyor. Yardımseverlerden oğlumun tedavisi için destek istiyorum. Tedavisi olamıyorsa da, en azından ortopedik olarak müdahale edilirse, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir.`` ifadelerini kullandı.

‘`Çare olacak bir hayırsever, bir doktor yok mu?``

Acılı aile, Ramazan`ın tedavisinin yapılmasını ve yaşıtları gibi yürümesini istiyor. Yıllardır Diyarbakır`daki hastaneden başka bir yere gidemediklerini gözyaşları içinde anlatan anne Zeynep Kurt, çocuğunun bir kez olsun yardım almadan yürüyebilmesi için canını seve seve feda edeceğini ifade ediyor.

Eşinin gündelik işlerde çalıştığını ifade eden Zeynep Kurt, "İmkânlarımız doğrultusunda doktora götürüyoruz, fakat yetmiyor. Çocuğumun çaresizliğine çare olacak bir hayırsever, bir doktor yok mu?" diyerek, yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir