• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Aytaç Baran tekbirlerle defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da evinden çıkıp hizmet verdiği derneğine giderken yol güzergâhında uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın naaşı, ailesi ve sevenleri tarafından defnedildi.

Baran`ın naaşı, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Morgundan alınarak, oluşturulan uzun araç konvoy ile önce hizmette bulunduğu Yeni İhya Der binasının yakınındaki Selahattin Avşar Camii`ne götürüldü. Burada cenaze namazı kılındıktan sonra, Şehit Aytaç Baran naaşı, Yeniklöy mezarlığına getirildi.

Baran, Yeniköy Mezarlığı`nda kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce kişinin tekbirler ve salavatları eşliliğinde defnedildi.

Defin esnasında sık sık Kahrolusn PKK, Kahrolsun HDP, Bijî Bijî Hizbullah, Katil PKK Kürdistan`dan Defol, Kürdistan PKK`ye Mezar Olacak, Lailahe İllallah Muhammed Resulullah, Xweda Xweda Ey Xweda Ev Can Ji Bo Te Feda, Îslam Îslam Ey Îslam Ev Can Ji Bo Te Qurban, Îstiklâl û Azadî Kurdîstan a Îslamî, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem ve Şehit Aytaç Candır Canımızdır sloganları cenaze töreni boyunca mezarlıkta yankılandı.

Baran`ın erkek kardeşinin mezara uzanarak ağlaması ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Definden sonra bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Ömer Çelik, şehitlerin bıraktıkları bayrağı her zaman taşıyacaklarını söyledi.

“Bizler Allah için ölmeyi sevdik”

Canları pahasına da olsa şehitlerin emanetlerine sahip çıkacaklarını belirten Çelik, “Ey nefsimiz ve bizlerle savaşan zavallılar! Bizler, güller içerisinde zevk-u sefanın, makam ve şehvetin olduğu bir dünyayı sevmedik. Bunları bize vaat edenleri de sevmedik. Bizler, Allah`ı, Peygamberi ve İslam`ı sevdik. Kur`an`ca yaşamayı ve Kerbela`da can vermeyi sevdik. Bizler Allah için ölmeyi sevdik.” dedi.

“Biz bu halkın iyiliğini istiyoruz”

PKK`nin 1990`lı yıllarda ve sonrasında birçok Müslüman Kürt`ü katlettiğine dikkat çeken Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah biliyor ki, biz bu halkın iyiliğini istiyoruz. Bu mazlum Kürt halkının dünya ve ahiret hayrını istiyoruz. Bu halkın iyiliğini ve hayrını istemeyen, zulmü Kemalist sistemden devralan bu vahşi yapı, 90`lı yıllara da oynadı. 90`lı yıllarda da Müslüman Kürtleri katletti. Bu sistemin Kel Ali ile devam ettirdiği zulmü şimdiki PKK/HDP uşaklarına devrettiler. Bizler her zaman siyasilere şunu anlattık; Bu örgüt ahlak ve kural tanımıyor. Bu örgüt güçlü olduğu yerde kendisinden başka kimseye yaşam hakkı vermiyor. Kendi fikrinden başka hiçbir fikre tahammüllü yok.”

“Liderlerinden, dernek yöneticilerine kadar MİT`in uşaklığını yapıyorlar”

PKK`li liderlerin ve onlara yakın dernek yöneticilerinin MİT`e çalıştıklarına işaret eden Çelik, “15 bin iç infaz yapan bir örgüt 3-5 tane Kürt mü katletmez? O kadar karaktersizler ki, hem öldürüyorlar hem de bizi öldürüyorlar diye figan koparıyorlar. Liderlerden tutun dernek yöneticiliğine kadar hepsi MİT`in uşaklığını yapıyorlar. YDG-H açıklama yaparak eylemi MİT yaptı diyor. Bu da doğrudur. Bu eylemi MİT yapmışsa sizin dernek yöneticiniz MİT, KCK`yı ve YDG-H`yi MİT kurdu. MİT yapmışsa siz yaptınız. O zaman içinizdeki MİT`leri çıkarın.” ifadelerini kullandı.

“4 yılda 10`dan fazla kardeşimizi katlettiler”

Son 4 yıl içinde 10`dan fazla gönüldaşlarının katledildiğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi: “Son 4 yıl içinde 500`den fazla, gerek bizim camiamıza gerekse de diğer İslami STK`lara, saldırılar yaptılar. 10`dan fazla kardeşimizi katlettiler. Buna rağmen bizler, Kürt halkı içinde insanlar birbirini öldürmesin diye çatışma istemedik, çatışmacı bir dil kullanmadık. Mazluma yardım etmesi gereken siyasiler ve STK`lar sürekli zillet elbisesi giyerek bize sağduyu çağrısı yaptılar. Eğer siyasiler ve STK`lar ilk yapılan eyleme karşı çıksaydılar bu alçaklığı bir daha yapamazlardı.”

“Kürtleri aşağılayan film ve dizileri yönetenlerle el sıkıştılar”

Müslüman Kürt halkının PKK zihniyetinden uzak durması gerektiğini belirten Çelik, “Her fırsatta Kürtleri aşağılayan film ve dizileri yönetenlerle el sıkıştılar. Kemalist sistemin taşeronluğunu yaptılar. Önderleri sorgusunda taşeron olduğunu açıkça itiraf ediyor. Ama Kur`anî yaşam biçimini kabullenen Müslümanlara düşmanlık yaptılar. Bunları iyi tanıyın. Bunların arkasından el çekin. Sizler böyle yapmadığınız sürece bunlar bu mazlum coğrafyada daha çok zulmedecekler.” şeklinde konuştu.

“Tek neferimiz kalıncaya kadar bu bölgeyi size teslim etmeyeceğiz”

Davalarının iman davası olduğunu, dolayısıyla hiç kimsenin kendilerini bu davadan vazgeçiremeyeceğinin altını çizen Çelik, “Tarihten ders ve ibret alın. Sizden önce de sizin gibi nice zalimler, Nemrutlar Allah ve dini ile savaştılar. Tarihin çöplüğünde kayboldular. Rezil ve rüsvay oldular. Siz de rezil olacaksınız. 90`lı yıllarda ve 6-8 Ekim`de bunu denediniz ama başaramadınız. Bugün de başaramayacaksınız. Ruhumuzu elinde tutan zata yemin olsun ki, tek neferimiz kalıncaya kadar bu bölgeyi size teslim etmeyeceğiz. Bizim davamız iman davasıdır. Bizim davamız Kur`anî yaşam ve Peygamber davasıdır. Bu hayalleriniz kursağınızda kalacak.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)


























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir