• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Şehid Aytaç Baran ebediyete uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıyla katledilen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, binlerce sevenin katıldığı cenaze merasimiyle ebediyete uğurlandı.

 

Ailesi ve sevenleri tarafından öğlen saatlerinde naaşı Dağkapı'da bulunan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan alınan Baran, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Şehitlik semtinde bulunan Yeni İhya Der yakınlarında bulunan Selahattin Avşar Camiine götürülerek cenaze namazı kılındı.

Daha sonra Bağlar'da bulunan Yeniköy mezarlığına getirilen Baran'ın naaşı burada binlerce sevenin katıldığı merasimle ebediyete uğurlandı.

Aytaç Baran, dün saat 14.30 sıralarında Şehitlik semtindeki evinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda katledilmişti.

Aytaç Baran

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde bulunan Yeni İhya Der Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığını yürüten, 3 çocuk babası Aytaç Baran`ın yakınları, kentin varoş mahallelerinden sayılan Şehitlik ve Benusen`de yaptığı yardım çalışmalarından dolayı esnaf ve halk tarafından çokça seviliyordu.

Yakınları Baran`ın, çocukluğundan beri Kur`an dersi halkalarında bulunduğunu, 36 yıllık hayatının İslam`a hizmetle geçtiğini, gençlere ve çocuklara Diyarbakır`da birçok camide Kur`an-ı Kerim dersi verdiğini ifade ettiler.

Aytaç Baran`ın hilim sahibi olduğunu belirten yakınları, onu tanıyan hiç kimsenin kendisinden incinmediğini, çok yardımsever biri olduğunu bu sebeple halk tarafından çok sevildiğini, şehadet haberini alan mahalle sakinlerinin büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinde, kadife sesiyle okuduğu Kur`an-ı Kerim ile halkı cezbeye getiren Aytaç Baran, “Önderimiz Peygamber” ilahisiyle de gönüllere taht kurmuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir