• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Çamlıca Camisi`nin yüzde 90`ı tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL "Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi" olacağı belirtilen Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 90'a yakını tamamlandı.

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nde yapılan çalışmalarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatta yaklaşık 550 kişilik bir ekibin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını söyledi.

Camiyi, cuma günü ve Kadir Gecesi'ne denk gelen 1 Temmuz 2016'da açmayı hedeflediklerini belirten Külünk, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Caminin kaba inşaatının yaklaşık yüzde 90'ını tamamlamış bulunuyoruz. Bunun yanında da atölyelerde, ince inşaatla alakalı ahşap, mermer, seramik, çini, kapı, pencere, alçı gibi ürünlerin üretimleri devam ediyor" dedi.

Külünk, camideki detay ve ince işlerle alakalı çalışmalar ile minarelerin boyasının yapıldığını ifade etti.

Şerefelerin yerine montajlandığını aktaran Külünk, "Avludaki mermer sütun kaplama işleri devam ediyor. Avlu kubbelerimizi tamamlıyoruz. Cami içindeki fil ayakları, beton duvarları hızla devam ediyor" diye konuştu. 

İlk külah yerleştirildi

Külünk, kaba inşaatın sonuna yaklaştıklarını belirtti. Bir numaralı minarenin ilk külahının da yerleştirildiğine değinen Külünk, "Kubbelerin inşaatına yaklaşmaktayız. Minarelerin külahları da geldi. Onları biten minarelere ekliyoruz. Minarelerdeki külahlar 14 ton civarında ağırlığı olan, 3 parçadan oluşuyor. Daha önce 2 parçasını yerine koymuştuk" dedi.

Çamlıca Camisi'nin çok merak edildiğini ifade eden Külünk, "Bireysel ziyaretlerin yanında grup halinde gelenler de oluyor. Mesela, kısa süre sonra Hollanda'dan 40 kişilik öğrenci grubu gelecek. Bunun haricinde Almanya, Afrika, Suudi Arabistan, Amerika, Belçika gibi ülkelerden de gruplar halinde ziyaretçiler geldi." şeklinde konuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir