• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
Erdoğan Baykal görüşmesi sonrası Baykal`dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal arasında Cumhurbaşkanı`nın daveti üzerine gerçekleşen görüşme sonrası yapılan görüşme sonrası Deniz Baykal gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kendisiyle Meclis'e geçici başkan olarak görev yapacak olması hasebiyle meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yaptığına vurgu yapan Baykal, görüşmenin ani olarak gerçekleştiğini söyledi.

“Benim bir koalisyon görüşmesi yapma konumum yok”

Kendisiyle koalisyon hakkında konuşuldu mu? Sorusuna; “Burada benim bir koalisyon görüşmesi yapma konumum yok, olamaz.” diyerek cevap veren Baykal,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Partiler var, partilerin genel başkanları, yetkili organları var. Onlar çeşitli hazırlıklar yapıyorlardır. Benim o çalışmaların herhangi birisiyle ilgili somut girişimim söz konusu olamaz.”

“Kemal Kılıçdaroğlu`nun haberi var”

Görüşmesi hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun haberdar olduğunu belirten Baykal, Cumhurbaşkanı`nın kendisiyle görüşmek istediğini öğrendiği anda Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği ve görüşme sonrası şuanda kendisiyle görüşmeye gideceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanı'nın koalisyon oluşturma konusunda özel çabasını görmedim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hükümetin bir an önce oluşturulması anlayışı içinde olduğunu söyleyen Baykal, ancak Cumhurbaşkanı'nın Koalisyonu oluşturma konusunda özel çaba içinde olduğuna ilişkin bir izlenim almadığını da sözlerine ekledi.

“Cumhurbaşkanı`nın muhalefetin koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını gördüm”

Cumhurbaşkanı`nın her türlü koalisyona açık bir durumda olduğu izlenimini aldığını ve muhalefetin koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını gördüğünü belirten Baykal, “Ben bu aşamada olması gerektiği gibi sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye olumlu yaklaşacağı izlenimini edindim.

“Seçimde millet iradesini ortaya koydu”

Erken bir seçimin tercih edilen bir çözüm olmadığını ve bu durumun herkes için böyle olduğunu belirten Baykal, Türkiye`nin daha yeni bir seçimden yeni çıktığını ve seçimde milletin de iradesini ortaya koyduğunu söyledi.

Baykal sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi çözüm oluşturma ihtiyacı var. Herkes bu ihtiyacın farkında. Bunun gereğini yerine getirmek lazım. Bu deneniyor. Şu anda gündemde erken seçim söz konusu değil. Şu anda gündemde koalisyon oluşturulması söz konusu olmalıdır. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir