• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Erdoğan Buluşması Sonrası Baykal Kılıçdaroğlu ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, CHP genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve 2,5 saat süren Erdoğan ile görüşmenin detaylarını Kılıçdaroğlu'na aktardı.

Görüşmeden ilk görüntüler yayınlandı..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
Deniz Baykal Dışişleri konutunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yapmıştı.

Konuşmasında "Meclis çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşti" diyen Baykal daha sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek burada Kılıçdaroğlu'na bilgi vereceğini açıklamıştı.

HDP GÖRÜŞMEDEN RAHATSI OLDU

İşte Baluken'in konuşmasından satır başları:

"Bana çok inandırıcı gelmedi Sayın Baykal'ın açıklamaları. Baykal seçilmiş bir meclis başkanı değil, sadece Meclis`in ilk oturumunu yönetme durumu söz konusu. Böylesi bir pozisyon için, cumhurbaşkanının görüşmesi gibi bir teamül tanık olduğumuz şey değil. Belli ki AKP ve CHP koalisyonunun yolunun döşenmesi açısından bazı kilit taşlar yerleştirilmek isteniyor. Burada Cumhurbaşkanı'nın pozisyonu tabii son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düşmesi büyük bir talihsizlik olmuştur. Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı gibi koalisyon çalışmalarıyla ilgili aktif rol alıyor. Açık şekilde Anayasa'yı ihlal etmeye devam ediyor. Kendisinin koalisyon formülleriyle ilgili herhangi bir yetkisi yok.

ANAYASAYA AYKIRI
2,5 saate yakın yapılmış olan toplantının kendisi Anayasa'ya aykırıdır. Baykal'ın, bütün izlenimlerimi hemen gidip Genel Başkan'a aktaracağım demesi de söz konusu. Belli, yani Sayın Baykal daha önce CHP Genel Başkanlığı'nı yapmış da bir siyasetçi. Belli ki bir aracı pozisyonunda, gayriresmi boyutta ilk görüşmeyi yapmış bulunuyor. İlk görüşmeyi Cumhurbaşkanı ile yapmış olmasını çok büyük siyasi hata olarak değerlendiriyorum.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir