• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Siirt'te Z Tipi kütüphane açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde kurulan Z-Tipi kütüphanenin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Ercan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Fatih Göztok ve öğretmenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, “Kitap okuma kültürünü ilimizde yaygınlaştırmak ve bunu alışkanlık haline getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, Kütüphanelerin açılmasının yeterli olmadığını, bunu işletebilmek, devamlılığı sağlamak, içindeki bilgi hazinelerinden herkesin yararlanmasının önemli olduğunu” ifade etti.

Vali Tutulmaz, kütüphaneleri önemsediklerini, kütüphanelerin halka açık olması ve materyallerinin güncel tutmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Ercan Şen ise yaptığı açıklamada, “İlimizde 7 tane Z-tipi kütüphanenin kurulacağını, yakın zamanda Sosyal Bilimler Lisesi ve Bilim Sanat merkezine Z-tipi kütüphanenin kurulacağını ve sayıyı 10’a çıkarılacaktır.”dedi.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir