• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Sınavlar dünyanın sonu değil'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21- 22 Haziran tarihlerinde yapılacak olan LYS sınavıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan eğitimciler, okul sınavlarının dünyanın sonu olmadığını belirterek, ailelere de önemli görevler düştüğünü belirtiyorlar.

LYS sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Rehberlik Öğretmeni Avni Altın, hem öğrencilere hem de ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

YGS sınavından sonra ikinci aşamanın olduğunu belirten Altın, “21 - 22 Haziran LYS’nin ikici aşaması yapılacaktır. Öğrenciler için asıl belirleyici sınav LYS’dir. YGS yüzde 30 etkilidir. LYS ise yüzde 70 etkilidir. Bunu her zaman öğrencilere diyoruz. Öğrenciler ve ailelerde bir kaygı ve telaş başlamıştır. Öğrenciler sanki sınavı kazanmadıklarında dünyanın sonu olacakmış gibi düşünüyorlar.  Bu öğrenciyi olumsuz yönden etkileyebilmektedir. Sınav her zamanki gibi rutin bir sınav olacaktır.  Öğrencilerin sınavı zihinlerinde büyütmelerine gerek yoktur.” diye konuştu.

“Asıl belirleyici olan LYS sınavıdır”

Bu hafta itibariyle öğrencilerin matematik, sosyal bilgiler ve geometri deneme sınavlarına ağırlık vermeleri gerektiğini vurgulayan Altın, sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki hafta, Edebiyat ve Fen denemelerine hazırlık yapmaları lazım. Belirleyici olan YGS değil LYS’dir. Sınav esnasında öğrencileri etkileyen faktörler vardır. Fazla sorular ile uğraşmayın, ortalama her bir soruya bir buçuk dakika zaman veriliyor.”

“Anne-babalara ciddi görev düşüyor”

Anne ve babanın tutumunun da önemli olduğunu belirten Altın, “Sınavdan çıktıktan sonra kötü veya iyi geçmişse ailenin tavrı ortaya çıkıyor. Bu durumda öğrenci sterse giriyor ve hatta bu stres ölümle de sonuçlanabiliyor. Bunun için anne ve babalara ciddi anlamda iş düşüyor. Sınav iyi veya kötüde geçse de daha önce bakış acısı nasıl ise değişmemesi lazım ve hiçbir zaman kendi evladını başkası ile mukayese etmemesi lazım. Mukayesenin olduğu yerde ciddi bir travma meydana gelir.” dedi.  (M.Sıddık Bilge / Emrah Deniz - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir