• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
PKK`nın uyarısı sonrası Demirtaş çark etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran seçimlerini kameralar karşısına geçip değerlendiren Demirtaş, 'Emanet oyların farkındayız' dedi. Bu açıklamasından sonra KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu "Emanet oy yoktur" uyarısında bulundu. Demirtaş bugün yaptığı açıklamayla PKK'nın çizgisine geldi.

DEMİRTAŞ SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMASINDA 'EMANET' DEDİ

Bize inanarak hangi gerekçeyle bize oy vermiş olursa olsunlar, hiç kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy vererek de HDP`nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahcup etmeyeceğiz.

SIRRI SÜREYYA DA 'EMANET' DEDİ

Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz ve hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Bize emanet oy veren bütün yurttaşlara da bunun teminatını veriyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar.

MÜSLÜM DOĞAN 'EMANET' DEDİ

HDP'nin İzmir adayı Müslüm Doğan, "Emanet oylarda İzmirlinin duruşumuzla ilgili endişeleri vardı. Halen de var ama parti politikalarını uyguladığımızı zaman bu endişeleri kalmayacak" dedi.

PKK'DAN TEPKİ GELDİ: EMANET OY YOK!

"Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur" diyen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu şöyle devam etti: "HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu. Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir. Bu nereden çıktı anlayamadım."

DEMİRTAŞ BUGÜN ÇARK ETTİ

"Biz emanet oylarla barajı aşmış değiliz" değerlendirmesini yapan Demirtaş, şunları kaydetti:
"Biz yüzde 13.02`ye yakın oy aldık. Bunun içinde bir tane bile emanet oy varsa bu bizim için kıymetlidir. Fakat biz emanet oylarla barajı aşmış değiliz. Çok güçlü, örgütlü bir tabanımız var.

Tabanın desteğiyle barajı aştık. Ama bize emaneten oy veren varsa bile ona saygı duyacağımızı belirttik. Hangi gerekçeyle verilmiş olursa olsun, her oy kıymetlidir. Ama HDP tümüyle emanet oylarla buradadır yaklaşımı doğru olmaz elbette."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir