• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Ülkenin sorunlarını çözme adına herkes masaya oturmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25. Dönem milletvekilleri genel seçimlerini değerlendiren Memur-Sen Konfederasyonu Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, kurulacak olan yeni hükümetin mutlaka sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Siyasette kimsenin kimseye kapı kapatma hakkı olmadığını dile getiren Gök, “Çünkü mesele ülkenin meselesidir. Bu ülkenin sorunlarını çözme adına herkes herkesle masaya oturmalıdır.”dedi.

Öncelikle seçim sürecinin çok sakin geçmesi ve katılımın yüksek olmasının güzel bir gösterge olduğunu ifade eden Gök, seçmenin iradesinin şu an mecliste yüzde 95 oranında temsil edildiğini sözlerine ekledi.

Gök, “Bu noktada halkın iradesine herkesin saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte Türkiye’ye ve millete olumlu yansımayan koalisyon dönemlerine bir dönüş söz konusu ama her işte bir hayır vardır. Allah (cc) takdiri böyle ise bundan da bir hayır mutlaka vardır.” şeklinde konuştu.

“Siyasi partileri mutlaka sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz”

Seçim sonuçlarına yansıyan milletin iradesinin bütün kesimler tarafından doğru anlaşılması gerektiğini ifade eden Gök, 63’üncü hükümetin kurulmasında da siyasi partilerin mutlaka sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Gök sözlerine şöyle devam etti: “Siyasetin uzlaşıya açık olması gerekiyor. Meclisin geniş tabanlı oluşması bir fırsata dönüştürülebilir. Bu fırsatta yeni anayasa için bir şans olarak karşımıza çıkabilir.  Bu bağlamda bizim bazı önemsediğimiz hususlar var. Bu çalışmalar mutlaka sürdürülmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Siyasette kimsenin kimseye kapı kapatma hakkı olmamalıdır”

Milletin uzlaşı mesajının iyi okunması gerektiğini belirten Gök, Çözüm sürecini çok önemsediklerini süreci kardeşlik süreci olarak gördüklerini söyledi.

Bu sürecin mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini belirten Gök, halkın siyasilere gidin uzlaşın mesajını verdiğinin de altını çizdi.

Gök, “İkili veya üçlü başka koalisyonlarda düşünülebilir. Öncelikle uzlaşıya açık olmaları gereklidir. Siyasetçilerin kimsenin kimseye kapı kapatma hakkı olmamalıdır. Çünkü, mesele ülkenin meselesi. Bu ülkenin sorunlarını çözme adına herkes herkesle masaya oturmalıdır.”diye konuştu.

“Seçim sonuçlarına kimler seviniyor apaçık bir şekilde ortada”

Bölgede seçim güvenliğinin olmadığını bölge halkının çok daha iyi bildiğini ifade eden Gök, bu konularda bölgede bulunan aktörlerin tespitlerinin daha sağlıklı olacağının da altını çizdi.

Gök, son olarak şunları söyledi:  “Ülke üzerinde bu seçimde özellikle dünyanın her tarafından, yani gerek mazlum tarafından gerek ise emperyalist güçler tarafından bu seçimin çok ciddi takip edildiğini gördük. Sonucuna baktığımızda da sevinenleri görüyoruz. Sevinenlerin kim olduğunu görünce de aslında bu tablo bazı ipuçları veriyor. Yani İsrail ve Amerikan gazetelerinin manşetlerini görüyoruz. Seçim sonuçlarına kimler seviniyor, kimler üzülüyor, bu apaçık bir şekilde her şeyi ortaya koyuyor.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir