• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştayın açılış programına Vali Yardımcıları Kürşat Güleryüz ve Mustafa Can, Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aykanat, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Hüseyin Fazlı Ergül, öğretmenler ve öğretim üyeleri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmaları Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Hüseyin Fazlı Ergül ile başladı. Ergül, Eğitim Fakültesinin öğretmen yetiştiren, öğretmen ve öğrencilere eğitim konusunda rol model olan bir kurum olduğunu belirterek, eğitim ve öğretimin ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Kaliteli öğretmen yetiştirmenin ehemmiyetinden bahseden Ergül, “Öğretmen adaylarının meslekte yeterli boyuta ulaşabilmesi için gözlem yapması gerekir. 1997 yılından beridir Fakülte-Okul işbirliği büyük önem arz etmektedir” dedi.

Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aykanat da yaptığı konuşmada, çalıştayın amacının Sur ilçesinde eğitim düzeyinin iyileştirilmesi ve var olan sorunların tespit edilmesi olduğunu belirterek, “Çözüm önerileri  çalıştay için çok büyük önem arz ediyor. Üniversiteden 42 akademisyenin, branş öğretmenlerinin, şube müdürlerinin fikirleri ile çalıştay ciddi sonuçlar çıkaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura ise Diyarbakır’ın en köklü ve tarihi boyutu önemli olan Sur ilçesinin avantaj ve dezavantajlarından bilgiler verdiği konuşmasında,   Sur bölgesinin fiziki şartlarından, eğitim sorunlarına ve sosyo-ekonomik düzeyine kadar iyileştirilmesi gereken özel bir bölge olduğunu belirterek, eğitimde var olan sistematik problemleri dile getirdi.

Sur ilçesinde çalışılması ve emek harcanması gereken birçok sıkıntının olduğunu anlatan Tura, bu çalıştayın bir hedef olacağını, her öğretmenin fikrine ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesine akademik anlamdaki katkılarından ötürü teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz de konuşmasında programın konusunun eğitim olmasının kendisi açısından önemine değindi. Ciddi öğrenci ve öğretmen sayısı olan Sur ilçesinin var olan sorunlarına çözüm aranmasının ve Kaymakam Tura’nın fikirlerinin önemine vurgu yapan Güleryüz, 3 bin öğrenciye yararlı olacak bu çalıştayda emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Son olarak konuşan Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, eğitimin özünün insan olması gerektiğini, insanın maddi ve manevi huzurunu hedef almayan, sadece rekabete sürükleyen bir eğitimin asla yeterli olmayacağını söyledi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir