• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Ormanda kaybolan çocuk 6 gün sonra bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT - Erbaa ilçesine bağlı Sütlüce köyü Başyatak mezrasında kaybolduğu belirlenen Mustafa Can'ı bulmak için seferber olan jandarma ekipleri, küçük çocuğu Sütlüce köyü Toğkaya mevkisinde bir kaya oyuğunda çıplak halde buldu.

Jandarma ekipleri, ağzındaki toprak parçalarını temizledikleri Mustafa Can Yaşar'a su ve yiyecek verdi. AA muhabirleri çocuğun kurtarılma anını görüntüledi.

Jandarma aracıyla Gökal Sağlık Ocağına götürülen Mustafa Can'ın şokta olduğu gözlendi. Çocuğun konuşmakta güçlük çektiği öğrenildi.

Yaşar'a muayenesinin ardından sağlık ocağında serum takıldı ve yiyecek verildi.

Oğlunun hayatta olduğunu öğrenen baba İsa Yaşar, sağlık ocağında oğluna sarılarak gözyaşı döktü.

"Canlı bulunduğuna inanamadım"

Duygularını kelimelere dökmekte zorlanan baba İsa Yaşar, "Böyle bir duygu yok. Bu dünyada başka bir şey göremem. Böyle bir duygu yok yani. Askerlerimiz buldu. Biz artık ümidi kesmiştik. Çıkar yolumuz kalmamıştı. Çocuğumun canlı bulunduğuna inanamadım. Mustafa bizim için bugün yeniden doğdu" dedi.

Anne Ümran Yaşar da oğlunu bulan jandarma görevlilerine teşekkür ederek, "Allah herkesten razı olsun. Alem aradı çocuğumuzu buldu. Ümidimizin son durağına gelmiştik. Hiç ümidimiz yoktu. Bir sarılsam diye hissettim. Devletimiz ve askerlerimizden memnunuz" diye konuştu.

Bu arada, sağlık ocağına gelen Erbaa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Selin, arama faaliyetlerine katılan ve çocuğu bulan jandarma görevlilerini alnından öperek, tebrik etti.

İlk müdahalesi sağlık ocağında yapılan Mustafa Can, ambulansla Erbaa Devlet Hastanesine sevk edildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir