• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
Cumhurbaşkanı ve Başbakan`a Sunulacak Şok Doğu Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir grup Diyarbakırlı AK Parti gönüllüsü, Cumhurbaşkanı ve Başbakan`a sunmak üzere seçim raporu hazırladı. Vahdet gazetesinin ulaştığı rapora göre, AK Parti`nin seçimde başarısız olmasının nedenleri şöyle:

BÖLGE HDP`YE BIRAKILMIŞ
Çözüm süreciyle bölge tamamen PKK/HDP`ye bırakılmış durumda. Kamu kurumlarının idaresi HDP`ye geçmiş. Özellikle eğitim kurumları tamamen HDP ideolojisine hizmet ediyor. “Önlem alınmazsa gençlerin hepsi elimizden gider. Ailelerine bile silah doğrultabilecek vahşi birer katil olurlar” denilen raporda, Diyarbakır`da yeterince İHL bulunduğu fakat çoğunun idarecisinin HDP zihniyetinde olduğu belirtildi.

DEVLET VARLIĞINI HİSSETTİRMELİ
Rapora göre bu şekilde alan açılan PKK/HDP halka çok rahat baskı yapabiliyor. Devleti yanlarında göremeyen dindar vatandaşlar bile istemeyerek de olsa HDP`ye oy verdi. Talep: “Devlet bölgede varlığını hissettirip, güvenlik tesis etmeli.”

İŞTE O RAPOR

-Devlet Doğu ve Güneydoğu`da çözüm süreciyle birlikte tesirini tamamen kaybetti. PKK ve HDP istediği gibi at oynatıyor. Kürtlerin kültürel haklarının pazarlık yapıldığı izlenimi bölge insanını AK Parti`den kopardı.

-Bölgede evler tek tek kontrol ediliyor, iş yerleri geziliyor, belediyelerin yetkileri bu noktada kullanılıyor. AK Parti`liler KCK`ya fişleniyor, mahkemeler kuruluyor, ceza veriliyor.

-Seçime yakın günlerde Erzurum ve Diyarbakır`da HDP`ye yapılan saldırılar ve HDP`nin bundan AK Parti`yi sorumlu tutması bölge insanını etkiledi.

EĞİTİM, DİYANET, SAĞLIK

-Devlet kurumlarının başına ehil, gayretli, dindar ve başarılı kişiler seçilmedi. Özellikle Milli Eğitim, Diyanet  ve Sağlık kuruluşları gibi önemli yerler hizmet üretme noktasında çok geri kaldılar.

-AK Partili vekiller başarısız, yeni adaylar doğru belirlenmedi.

-AK Partili adayları bölgede varlık gösteremedi. Cesaret gösteremedi. Meydanı tamamen HDP`ye bıraktılar.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Kürt sorunu” ve Kobani olaylarıyla ilgili açıklamaları HDP`lilerce manipüle edildi, AK Partililerce doğru anlatılamadı.

-Suriye`ye gönderilen silahların IŞID için gönderildiği propagandası bölge insanını kuşkulandırdı.

GÖNÜLLÜLÜK YOK

-Kobani`de ölenlerin cenazeleri şehir şehir dolaştırılıp propaganda yapıldı.

-AK Partili milletvekilleri bunlara karşı savunma yapmadı/yapamadı.

-HDP`de büyük bir gönüllülük var. AK Parti`de bu gönüllülük yoktu, dava ruhu yoktu. AK Parti teşkilatlarında menfaat ve makam beklentisi içinde olanlar çoğunluktaydı. 

-HDP`nin baskı ve tehditle halkı 6-7 Ekim olaylarıyla korkutması da sandıkta etkili oldu. Kimi esnaflar yeni bir 6-7 Ekim olayları yaşanmasın diye oylarıyla HDP`nin barajı aşmasını desteklediler.

KCK`LI FİŞLEME KORKUTTU

-Mahalle meclisleri kurulmuş ve herkesin tüm bilgileri muhtarlardan alınıp KCK`ya verilmiş durumda. Tüm bu olup bitenler karşısında ortada ne polis ne devlet var.

-Halk bu durumu görünce korktu. Devlet yok ve bunlar barajı geçemezse burayı yaşanmayacak hale getirecekler diye HDP`ye oy verdi. Yıllardır AK Parti`yi destekleyen inançlı ailelerimiz dahi ‘lanet olsun, barajı geçsinler` diyerek oyunu HDP`ye verdi.

-KCK HDP`ye vermeyecekleri çocuklarıyla tehdit etti.  Daha önce dağa çıkarılan çocuklar geri gönderilmediği için, aileler korktu.

KORİDORLU TAKİP VE TESPİT

-HDP`liler her mahallede birimler oluşturdu. Her sokakta koridorlar oluşturdu. Kimin hangi sandıkta oy kullandığını takip ederek, halka gözdağı verdi. 

-Okulların dış kapılarında, iç kapılarında koridor oluşturdular. İnsanlar 3 koridordan geçerek oy kullandılar. Bu koridorlarda duranların hepsi o mahallenin ve sokağın HDP`lileri idi. Devletin olmadığı sokaklardan ve koridorlardan geçilerek büyük bir baskı altında oy kullanıldı.

-Bölgede korkunç bir korku ve dezenformasyon var. Ancak asla devlet yok. Mahalle muhtarları aile bilgilerinin tamamını KCK`ya verip, devlet yardımından bile PKK`lı aileleri yararlandırıyor.

GENÇLER POLİTİZE EDİLDİ

-Bölge gençleri politize edilmiş durumda. 7 yaşından 30 yaşına kadar olan gençler bölgede görev yapan eğitimciler tarafından bizzat politize edildi. Bu durum istihbarat teşkilatları tarafından çok iyi biliniyor.

HDP`Lİ OLARAK YETİŞİYORLAR

-Devletin en iyi okullarının pansiyonları tamamen HDP`li bir gençlik yetiştiriyor. Bu pansiyonlarda görev yapan bazı öğretmenler buna engel olmak istediklerinde diğer öğretmenler tarafından ya IŞİD`çi ya Hizbullahçı yada AK Partili olarak damgalanıyor ve etkileri  kalmıyor.

-PKK`lılar her akşam dağdan inip, şehirde halka baskı yapıyor.

GÜNDÜZ AK PARTİ, GECE HDP`Lİ

-Okullarda yönetici konumunda olanların çoğu milletvekilleri referansıyla gelen ancak has HDP`li olan kişilerdir. Bunlar gündüz AK Partili gibi görünse de geceleri HDP`lidirler.

-Diğer devlet daireleri de böyle. Mütedeyyin ve AK Parti gönüllüsü olan insanlar en büyük baskıyı görüyorlar. Okullarımıza zorla belirli kitaplar alınıp okutuluyor.

OKULLARDA BAHAR ŞENLİKLERİ

-Okullarda mezuniyet geceleri ve bahar şenlikleri adı altında resmen politik müzikler ve etkinliklerle gençler  etki altına alınıyor.

DEVLETİN VARLIĞI HİSSETTİRİLSİN

Raporun sonunda “Biz bu durumun Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın malumu olduğuna inanmıyoruz. Durum gösterildiği gibi değildir. Bölgede güvenlik tesis edilsin ve devletin varlığı hissedilsin istiyoruz” denildi.

YOKSA HEPSİ ELİMİZDEN GİDER

Raporda önemli altı çizilen konulardan biri, eğitim kurumlarının durumu oldu. Tüm memurların özellikle de öğretmenlerin 4 yılda bir değişmesini isteyen Diyarbakırlı AK Partililer, “Yoksa bu gençlerin hepsi elimizden gider. Beyinleri uyuşmuş, ailelerine bile silah doğrultabilecek vahşi birer katil olurlar” denildi.

İHL`LERİN DURUMU

Raporda bu konuda ayrıca şu çarpıcı bilgiler aktarıldı: “Şu anda yeterince İHL var ama çoğunun idarecileri Eğitim Sen kökenli. Sonradan istifa ederek Eğitim Bir Sen`e geçmişler lakin samimi değiller. Okulların başına dışarıdan dava adamı ve inançlı idareciler getirilmelidir.”

Vahdet Gazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir