• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
HAKSİAD`dan seçim değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır`da bulunan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) tarafından 7 Haziran`da yapılan genel seçimler dolayısıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

HAKSİAD başkanı Ramazan Azboy tarafından yapılan açıklamada, seçimlerin millete hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

“Partiler kendi menfaatlerini bırakmalıdır”

Seçim sonuçlarının yerel aktörlerin değil, yabancı aktörlerin ve ülkeyi kaosa sürükleyenlerin istediği gibi olduğunu belirten Azboy, 13 yıllık Ak Parti iktidarında bir partinin tek başına iktidar olmasının ekonomik olarak faydasını gördüklerinin de altını çizdi.

Azboy, “Ancak ortaya çıkan tabloda tek başına bir partinin iktidarı mümkün olmamakla birlikte koalisyonların oluşması da zor görünmektedir. Umudumuz o ki partilerin  parti menfaatlerini bırakıp ülkenin selameti için yan yana gelmesidir. Tarihteki güneş motel vakası gibi kirli pazarlıklara girmesinler. Türkiye orta doğu bölgesinde sıkıntıları ile birlikte en istikrarlı bölgeydi. Ancak seçim sonuçları itibari ile istikrarın bize fazla görüldüğü görüldü.”diye konuştu.

“Şiddetle seçimi kazananlar, İslami kesimlere saldırmaktan vazgeçmeliler”

Bölgede silahların gölgesinde adil olmayan bir seçim yaşandığına dikkat çeken Azboy, buna rağmen seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Azboy, “Umudumuz o ki partiler batıdaki barış dillerini Fırat`ın doğusunda da fiili olarak göstersinler. Seçim ekonomi üzerinde olumsuz etki yapacaktır. Yatırımcılar da seçime kadar bekleyip ona göre yatırım yaptılar. 2015 yılının yarısı boşa gitti. Ancak seçim sonuçlarının belirsizlik ortaya çıkarmasından dolayı yeni hükümet kurulmayana kadar yatırım yapılmayacaktır. Özelikle bölgemizde şiddeti referans alan ve seçimlerde silahların desteği ile başarı kazanan partinin şiddeti terk ettiğini ve özellikle İslami kesimlere yönelik saldırıları kınayıp bir daha tekrar etmeyeceğini kamuoyunun önünde deklare etmelidir. Yoksa yatırımcı bu bölgeye gelmez, olanlarda bölgeyi terk eder.” dedi.

İhya Der saldırısı

Açıklamada son olarak İhya Der`e yapılan saldırıları kınadığını belirten Azboy, “Şehitlik semtinde menfur bir saldırı sonucu şehit edilen İhya-Der başkanı Aytaç Baran saldırısını şiddetle kınıyor ve katillerin bir an önce yakalanmasını hükümet yetkililerinden talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir