• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Mehmet Yavuz`dan HDP tabanına çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran`ın (38), Şehitlik Semtinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yeni İhya Der Başkanı'nın şehadetinden kısa bir süre sonra Twitter'dan paylaştığı mesajda Baran'ın şehadetini tebrik eden HÜDA PAR eski Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, "İnna lillah ve İnna ileyhi raciun. Aytaç kardeşimizin kanı fitne ve zulüm tezgahlarının yerle bir olacağına müjdedir inş. Mübarek olsun! Hükümet, kardeşimizin katil veya katillerini ivedilikle ortaya çıkarmalı. Aksi taktirde sorumluluk kendisine ait olur." uyarısında bulundu.

Aytaç Baran`ın evinin yakınında kurulan pusu sonucu şehid edilmesiyle ilgili HDP kanadından yapılan açıklamaları Twitter hesabı üzerinden yanıtlayan Mehmet Yavuz, HDP tabanına seslenerek şu soruları yönelti:

“- Son olaylardan dolayı bizleri itidal ve sağduyuya davet eden HDP'liler, öncelikle çağrılarınızı önemsiyorum, ama şunları da artık sorgulayın: Dört parça Kürdistan'da gerginlik ve çatışmanın bir tarafı neden hep PKK'dir?

- Sayın Barzani'nin"Kürdistan'ın bağımsızlık zamanı gelmiştir" açıklamasına HÜDA PAR dahil birçok parti destek verirken HDPKK neden karşı çıkar?

- Bir bütünlük arz eden Güney Kürdistan'dan Şengal bölgesini kanton kurma gerekçesiyle neden koparmaya çalışır?

- İran Kürdistanı'nda daha iki hafta önce neden iki KDP-İ mensubunu katleder?

- Suriye Kürdistanı'nda PYD neden kendi dışındaki Kürt partilerine baskı uygular ve yöneticilerini katleder?

- Kuzey Kürdistan'da HÜDA PAR camiasına kurulduğu günden bu yana neden 500'e yakın saldırı gerçekleştirir?

- Kobanili Kürtlere destek bahanesiyle 6-8 Ekim vahşetinde Diyarbekirli Kürtleri neden vahşice katleder?

- Bu yetmezmiş gibi utanmadan neden buna "Görkemli Serhıldan" der? Halkı katletmenin adı ne zamandan beridir "Serhıldan" olmuş?

- 27 Aralık 2014'te Cizre'de çoğunluğunu üyelerimizin oluşturduğu Nur Mahallesini neden 10 saat ateş altında tutar ve bir üyemizi katleder?

- 30 Mart yerel seçimleri sürecinde ilçe başkanımızı neden kaçırır ve köylerdeki üyelerimizi neden kurşunlar?

- Hiç kimseye bir zararı olmayan Aytaç Baran kardeşimizi neden defalarca ölümle tehdit eder ve ölüm listesine alır ve katleder?

- IŞİD-DEAŞ'ın tekçi ve tekfirci zihniyetine ve Musul sonrası Kürdistan'a yönelmesine karşı çıktığımızı defalarca belirtmemize rağmen gençlere ve tabanına bizi neden IŞİD'çi gösterir ve her fırsatta saldırtır? Bu zehirleyici ve katmanlaştırıcı üsluptan neden vazgeçmez?

- Cihangir marjinali Türk solcularına ilan-ı aşk edip LGBTİ'den esirgemediği hoşgörü ve anlayışı muhalifi Kürtlerden neden esirger?

- İnanın bu listeyi uzattıkça uzatabilirim. Peki bu durumda Kürtler arasında çatışmayı kim çıkarmış oluyor?

- Evet, HÜDA PAR olarak bizim payımıza hep ölüm ve zulümler mi düşecek? Ortalama iki haftada bir taziye mi kabul edeceğiz?

- Sizleri biraz empati yapmaya ve sözlerinizde samimi iseniz şayet partiniz(HDPKK) üzerinde bu doğrultuda baskı kurmaya davet ediyorum.”

(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir