• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te 'Sürdürülebilir Şehirler İnşa Etmek' çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir otelde düzenlenen çalıştayda yeni bir dünya düzeni olduğunu, bu düzen içerisinde zamanın ruhunun çok iyi anlaşılması gerektiği vurgulandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çalıştayda yaptığı konuşmada, Dünya vatandaşlığı üzerinden giderek sınırların kalktığı bu dünyada kendi şehrimizi, ülkemizi ve insanımızı bu yarışın içerisinde tutup rekabet etme gücünün artırılması gerektiğine dikkati çekerek “Bizim en büyük hazinemiz kültürel mirasımız, İpekyolu ve bütün medeniyetler burada en zengin dönemini yaşamış olmasıdır. Şehrin rekabet gücünü çok iyi bir motor olarak koymamız gerekiyor.”dedi.

Gaziantep’in kent ekonomisini de anlatan Şahin, yerel kalkınmada şehrin rekabet gücünü artıracak çalışmalara yatırım yapılarak yatırımcıların önünün açılacağına işaret etti.

Yapılan çalışmalarda genç nüfus ve eğitimi ana başlık olarak kullandıklarının belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şehrin en büyük farklılığı şehir menfaati dediğiniz zaman, hiç kimsenin partisine, yaşam şekline bakmadan bir araya gelebilme gücüdür. Bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak akılla Gaziantep menfaati dediğimizde herkesin bir tarafına çekmeden bir ve beraber yapabilme gücüdür. Aslında bunlar bizim arkada çok ciddi bir motorumuz olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar rekabet etme gücü ve sürdürülebilir şehirlerde kent kimliğinde ve kent ekonomisinde bizi farklı bir noktaya götürüyor. O yüzden bütün analizlerde dünyanın en rekabetçi 7’inci kentinden biri Gaziantep görülüyor.”

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser de Fatma Şahin’i yaptığı çalışmalardan dolayı takdir ettiğini belirtti.

Türkiye'nin dünyada ikinci en hızlı büyüyen şehirleşmeye sahip ülke olduğunu vurgulayan Raiser, Gaziantep’in çok ciddi bir şekilde ekonomisini geliştirdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Şahin, “Anadolu Kaplanlarının Yükselişi, Gaziantep Örneği” sunumu eşliğinde kentin başarısı, ekonomisi, sanayisi, turizmi, markalaşma, eğitim, sağlık ve kredilerde yararlanma lobi çalışmalarını anlattı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir