• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
İtalya`nın Como kentinde Hz.Fatıma`yı anma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevlana Kültür Vakfı kadın kolları tarafından Hz. Fatıma'yı anma ve anlama etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Meryem Deniz'in yaptığı  program, Mine Argundoğan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda Hz. Fatıma'nın hayatından bir kesitin sahnelendiği  tiyatro, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Mevlana Kültür Vakfı kadın kolları üyelerinden Eğitimci Yasemin Alpaya, Hz.Fatıma`yı ve kızı Hz. Zeynep`in zalimlere karşı mücadelesindeki kararlılığını ve cesur duruşunu anlattı.

Alpaya konuşmasında, Hz. Fatıma'nın örnek alınması gerektiğine vurgu yaparken özellikle günümüz kadınlarının Hz. Fatıma'nın örnek ve sembol özelliklerini bilmelerinin gerektiğini belirterek, ''Hz.Fatıma model bir eş model bir annedir. Babasının terbiyesinde büyümüş, İslam`ın en güzel kaynağından beslenmiş örnek bir kadındır. Fakir büyümüş, evlendiğinde hiç bir zaman eşyaya meyil etmemiş, hatta evlendiğinde azıcık bir mehirle gelin olduğu bilinmektedir. Ev işlerinde beli büküldüğü halde bir cariyesi bile hiç olmamıştır. Eşine karşı çok vefakardı. Çocuklarını çok mükemmel yetiştiren bir annedir. Bu çağda yozlaşmış kadınlar için  en güzel örnek olduğunu bilmeliyiz. Her birimiz Fatıma ve Zeyneb olmalıyız. “  dedi.

Konuşmasında Hz.Fatıma`nın kızı Hz. Zeynep`in zalimlere karşı mücadelesindeki kararlılığını ve cesur duruşuna da değinen Alpaya, “Hz.Zeyneb,  cesur duruşuyla zulmün karşısında susmadı. Hakkı haykırdı. Hakkı haykırırken korkmadı. Zeynebî olmak Zeynebî duruş sergilemek, her daim biz müslüman kız ve kadınlara örnek teşkil etmelidir. Mücadele safhasında zalimlere karşı Zeynebî tavır sergilemek lazımdır.Kerbala kıyamını dünyaya haykıran Hz.Zeyneb'dir. İşte tam da bu noktada düşünmeliyiz ey Müslüman kadınlar! Bizler ne kadar Zeynebî olup mücadelemizi yerine getiriyoruz. Zeynebî mesajı her yere yaymalıyız.'' şeklinde konuştu.

Program Şehadet Basyan'ın yağtığı dua ile sona erdi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir