• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Cumhuriyet Başsavcılığından saldırı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından şehit edilen İhya Der başkanı Aytaç Baran hakkında açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, bugün saat 15.00 sıralarında İhya-Der önünde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu dernek başkanı Aytaç Baran ile olay yerine yakın olan başka bir silahlı saldırı olayında henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi olmak üzere toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği ve olayı görüntülemek için olay yerine gelen 2 basın mensubunun olaylar sırasında yaralandığı ve toplamda ise 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada ilk saldırı olayı ile ilgisi olduğu değerlendirilen 3 şüphelinin üzerlerinde bir silah ile polis tarafından yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada son olarak, Cumhuriyet Başsavcısı nezaretinde Olay yeri incelemeleri, delil toplanması ve faillerinin yakalanması ile otopsi işlemleri için 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 4 Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği açıklandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir