• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
 Gaziantep`te "Savaş ve çocuk" konulu resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Vefa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Vefa-Der) emperyalist güçlerin katliamlarını kınamak ve gündemde tutmak için Demokrasi Meydanında 6 gün sürecek "Savaş ve Çocuk" konulu resim sergisi açarak İslam coğrafyalarında yaşanan katliamlara dikkat çekti.

Resim sergisiyle ilgili bilgi veren Vefa-Der Başkan Yardımcısı Ali Kırmızı, İslam coğrafyalarında  yaşanan vahşeti resimlerle anlatarak halka göstermek istediklerini belirtti.

“Amacımız dünyada yaşanan zulümleri göstermektir”

Her sene düzenli olarak resim sergisi düzenlediklerini belirten Kırmızı, “Filistin ve Suriye başta olmak üzere oralardaki zulme uğrayarak hayatlarını kaybeden çocukları konu alan savaş ve çocuk sergisi düzenliyoruz. Resim sergisindeki amacımız dünyanın her tarafında zulüm başını almış gidiyor ve bizim amacımız bir nebzede olsa dünyada yaşanan zulümleri göstermektir. Günümüz medyasında bunlar pek görülmek istenmiyor.”dedi.

“Savaşlarda en çok etkilenen ve zarar gören ne yazık ki çocuklardır”

Müslüman ülkelerin başındaki liderlerin yaşanan katliamlara sessiz kaldığına dikkat çeken Kırmızı, “Müslüman lider ve önderlerin yapması gereken insanlarımızı bilinçlendirmektir. Savaşlarda en çok etkilenen ve zarar gören ne yazık ki çocuklardır. Resimlerde görüldüğü gibi en fazla zararı görenler çocuklardır.”şeklinde konuştu.

Resim sergisine tüm Gazianteplileri davet ettiklerini ifade eden Kırmızı, resim sergisinin bu günden başlayarak  6 gün boyunca açık kalacağını belrterek, “Resim sergimiz bu gün başladı ve pazar günü gece geç saatlere kadar devam edecektir. Tüm halkımızı resim sergimize davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hep zulme uğrayan mazlumlardır”

Resim sergisini dolaşan vatandaşlardan Murat Öztürk  , “Bu resimleri görmek gerçekten korkunç . Allah (cc) zalimlerin cezasını versin. Çocukların savaşla alakası yoktur. Müslüman liderler hepsi saraylarda yaşıyor. Hiç kimsenin umurunda değildir. Hep zulme uğrayan mazlumlardır. Müslüman liderler birleşip bir şeyler yapsınlar.” diye konuştu.

“Müslümanların artık birleşmesi lazımdır”

Cuma Dağdelen de, Müslüman ülkelerin   yöneticilerine seslenerek, “Bazı liderler maalesef Yahudi ve Ermeni lobisinin uşaklığını yapıyorlar. Bunların devlet yöneticilikleri ile alakası yoktur. Müslümanların uyanık olması lazımdır. Müslümanların artık birleşmesi lazımdır. Dünya Müslümanlarının birbirine sahip çıkması ve omuz omuza hareket etmesi lazımdır. Dünyanın neresinde ezilen bir Müslüman varsa, birbirlerine sahip çıkmalıdır.”ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir