• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
İhya Hakları Savunucuları Aytaç Baran`ın katledilmesini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan  Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın düzenlenen suikast sonucu katledilmesini kınadı.

Baran, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehid olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Akbaş, "Ey şehid makamın cennet olsun, ölene rahmet kalanlara sabır diliyoruz. Olayın detayları tam belli olmadığı için saldırıların faili kimdir tam bilmiyoruz. Fakat Türkçü faşistler gibi, Kürtçü faşistlerin de, "ya bizden olursunuz, ya da kan kustururuz", " ya sev, bizim şeytanı ırkçı yolumuzdan ol, ya da terk et" diyerek, Müslüman kardeşlerimize yapılan baskıların farkındayız.  Doğuda Aytaç Baran'a sıkılan kurşunlar, Batıda bize sıkılmıştır, açımız büyüktür." ifadelerini kullandı.

Akbaş son olarak, "Herkes Siyonistler ve piyonları ırkçı  faşistler şunu bilsinler ki, Müslüman Kürt kardeşlerimiz buna boyun eğmeyecektir. Biz de ümmet olarak sonlarına kadar bu kardeşlerimizin yanındayız." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir