• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Port Said davasında 11 İdam Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Al Jazeera yayınına telefonla canlı bağlanan Avukat Yasir Ahmet, davada 10 kişiye 15'er yıl, 14 kişiye de 10'ar yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildiğini, ayrıca 11 kişi ve sanıkların arasındaki polis yetkilisi ile yanındaki 4 kişiye 5'er yıl hapis cezasının verildiğini belirtti. Yasir, mahkemenin 21 kişi beraat ettiğini ve davanın temyiz yolu açık olduğunu ifade etti. İtiraz için 60 gün süre var.

Port Said kentinde 1 Mart 2012 tarihinde Ehli ve Mısri takımları arasında oynanan futbol maçında çıkan olaylarda 74 Ehli taraftarı ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Olaylar Mısır basınında 'Port Said katliamı' olarak isimlendiriliyor.

Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Mısri takımları arasında oynanan maçtan sonra El Masri seyircisinin sahaya inmesi sonucu en az 74 kişi ölürken, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe verirken bazı taraftarlar da olayları stat dışında askeri yönetim aleyhine gösterilere dönüştürmüştü.
Olayların meydana geldiği sırada ülke Mareşal Hüseyin Tantavi başkanlığındaki Yüksek Askeri Konsey tarafından yönetiliyordu.

Port Said Ceza Mahkemesi 2013 yılının Ocak ayında olaylarla ilgili yargıladığı 73 sanıktan 21`ine idam cezası vermişti. 28 kişi hakkında beraat kararı veren mahkeme, 45 kişiyi de bir yılla 25 yıl arasında değişen cezalara çarptırmıştı.

Mısır`da yargıtay,  6 Şubat 2014`tePort Said davasında 62 kişi hakkında verilen kararı bozmuş ve yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetmişti.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir