• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Batman'da klima satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da yaz sezonuyla birlikte artan sıcaklık, klima satışlarına da yansıdı. Sıcak havadan bunalan halk klima alırken, klima satıcılarının ise satışlardan dolayı yüzü gülüyor.

Batman’da hava sıcaklığının gün geçtikçe artması ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla klima satışları başladı. Sıcak havadan bunalan halk klima alırken, öncelikle dikkat edilen hususların başında ise, klimanın verimli, estetik, ekonomik ve kullanışlı olması geliyor.

“Müşteriler genel olarak fiyatlardan şikâyetçi”

Klima satıcısı İslam Güneş, klima satışlarının geçen senelere göre biraz daha iyi olduğunu belirterek, “Klima satışlarımıza başladık ve durum iyi gibi görünüyor. Klima fiyatları geçen seneye göre biraz pahalıdır. Klima fiyatları bin 500 TL ile 4 bin 500 TL arasında değişiyor. Klima ömürleri yaklaşık 25 sene olduğundan hemen hemen her evde klima var onun için satışlar normaldir. Yeni ev kuranlar, evinde ikinci klima ihtiyacı duyan veya yeni işyeri açanlar klima alıyor. Müşteriler genel olarak fiyatlardan şikâyetçi fiyatların biraz daha uygun olmasını bekliyorlar. Havaların her geçen gün artmasıyla klima satışlarımız da artacağını düşünüyoruz.” dedi.

“Vantilatör fakirin klimasıdır”

Geçen seneye göre bu sene klima fiyatlarının doların yükselmesinden dolayı arttığını söyleyen başka bir klima satıcısı Mansur Zariç ise, “Bu sene klimalarda önceki seneye göre fiyatlarda 100-150 TL olarak zam gelmiş, sebebi de seçim ve doların yükselişidir. Klima, sulu soğutucu ve vantilatör satışlarımıza başladık. Sıcakların tam başlaması ve Ramazanın gelişiyle satışların yükseleceğini tahmin ediyoruz. Sulu soğutucu (İran kliması) fiyatları 400 ile bin 100 TL arası değişiyor. Fakirin kliması olan vantilatörlerin fiyatları 50 ile 200 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar durumlarına göre klima, sulu soğutucu vevantilatör alıyor. Vantilatör biraz daha uygun olduğundan daha çok fakir kesimin tercihidir. Vantilatör fakirin klimasıdır.” ifadelerini kullandı.

Klima, sulu soğutucu ve vantilatör alan müşteriler de, havaların gün geçtikçe bunaltıcı hale gelmesinden dolayı evde duramadıklarını belirterek, imkânlar dâhilinde soğutucu aldıklarını dile getirdiler.(M. Sait Çelik - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir