• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
MHP`den koalisyon için iki şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP, koalisyon temasları sürecinde yol haritasını belirledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim gecesi yaptığı konuşmada, iki ayrı koalisyon ihtimalini ortaya koymuş ve kendilerinin ana muhalefet partisi olabileceklerini söylemişti. Parti yöneticilerinin yaptığı değerlendirmelerde, koalisyon aritmetiklerine kapının tamamen kapalı olmadığı ortaya çıktı.

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ
MHP, hükümet kurma görevinin Başbakan Ahmet Davutoğlu`na verilmesinin ardından, görüşme talebi gelmesi durumunda randevu verecek. Davutoğlu ile Bahçeli`nin görüşmesinde ise partinin kırmızı çizgileri hatırlatılacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLSİN
MHP, kırmızı çizgileri olarak şunları ifade edecek:

"Başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilsin, parlamenter sistemle devam edilsin. Yeni anayasa çalışmaları devam edecekse, Türk kimliği ve üniter yapı ile ilgili herhangi bir değişiklik önerisi getirilmesin.

ÇÖZÜM SÜRECİ'NDEN VAZGEÇİLSİN
‘Çözüm Süreci` olarak bilinen süreçten, terörün siyasi uzantılarına alan kazandırmaktan başka bir işe yaramadığı ve ülkenin bekası için vazgeçilsin. Siyasette şeffaf ve temiz bir yönetim oluşturulması için adı şaibeye karışan kimse, yeni formüller içinde yer almasın. Yolsuzluk iddialarının üzerine gidilsin."

Ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir