• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
MED-ZEHRA`den Demirtaş`a yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MED-ZEHRA Grubu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendilerini HDP'ye destek veren gruplar arasında saymasını yaptığı açıklamayla yalanladı.

Açıklamada, MED-ZEHRA Grubu'nun, bugüne kadar hiçbir siyasi partiye herhangi bir destekleri olmadığı gibi HDP için de yetkili kurumlarınca 'destek açıklaması' yapılmadığı vurgulandı.

"HDP Eş Başkanının Cemaatimize yaptığı teşekkürüne aynı şekilde teşekkür ile beraber Cemaatimizin çok önem verdiği bir hususun da altını kalın çizgiler ile çizmek ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek için bu zorunlu açıklamayı yapıyoruz" ifadeleriyle başlanan açıklamada şöyle denildi:

"MED-ZEHRA'nın hiçbir siyasi partiye bugüne kadar ne açık ne kapalı herhangi bir desteği olmadığı gibi bugün de bahsi geçtiği üzere anılan partiye de (HDP) bir 'destek açıklaması' yetkili kurumlarımızca yapılmış değildir. Sayın Eş Genel Başkan'ın yaptığı bu açıklamayı, kendisine sunulan yanlış bir bilgi notu olarak değerlendiriyoruz. Cemaatimize gönül veren fakat Cemaat adına söz söyleme yetkisi olmadığı halde siyasi partilerin davetlerine katılanların ifade ettikleri düşünce ve görüşleri de MED-ZEHRA'yı bağlamamaktadır. " denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, kendileriyle ittifak kurmamalarına rağmen destek açıklamasıyla bu başarıda ortak emeği olan Nubihar Çevresi, Med-Zehra, Öze Dönüş Platformunun adlarını sayarak teşekkür etmişti.

Med-Zehra grubu yaptığı bu açıklamayla destek iddiasını yalanlarken, Nubihar Çevresi ve Öze Dönüş Platformundan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir