• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Hamas ve İslami Cihad: İşgalciye Karşı Tüm Mücadele  Seçenekleri Masada"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi liderleri, Filistin toprakları ve Mescid-i Aksa özgürlüğe kavuşana kadar direniş seçeneğine bağlı kalacaklarını belirterek, işgalciye karşı mücadelede birlik ve bütünlüğün zaruri olduğunu ifade etti.

Hamas ve İslami Cihad'ın Kudüs'ün işgalinin yıldönümü münasebetiyle Han Yunus'taki Kültür Merkezi'nde dün akşam (7 Haziran Pazar) düzenlediği etkinliğe her iki hareketin liderleriyle toplumun önde gelen isimlerinden ve entelektüellerden birçok kişi katıldı.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, ümmeti Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşması için birlik ve bütünlüğe davet etti.

Mescid-i Aksa'nın konumunu zayıflatan veya onun bir parçasından taviz veren hiç bir çözümün kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa'nın ümmetin birliğinin, izzetinin ve direnişinin adresi olduğunu ifade etti. Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa'nın bir halka değil tüm İslam ümmetine ait olduğunu söyledi.

Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar da yaptığı konuşmada, işgalciyle mücadelede silahlı ve barışçıl direniş dahil tüm seçeneklerin açık olduğunu belirtti. Ez-Zehhar, silahlı direnişin üzerinde pazarlık yapılabilecek siyasi bir sorun olmadığına dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir