• DOLAR 32.537
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2496.072
  • ...
Camilerde sinevizyonla Kur`an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIRŞEHİR - Üç ayların manevi iklimi ve yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Kırşehir'de bir hayırsever tarafından 4 camiye sinevizyon sistemi bağışlandı. Camiye gelen vatandaşlar, sistem sayesinde namaz aralarında Kur'an-ı Kerim dinleyip, aynı zamanda okunan ayetleri takip ederek, Kur'an dinliyor. 

İl Müftüsü Mehmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki Hoca Ahmet Yesevi, Kapıcı, Hamidiye ve Çarşı camilerine bir hayırseverin bağışları karşılığında projeksiyon cihazı yerleştirildiğini belirtti.

Hayırseverden gelen teklif üzerine Müftülüğün de onayıyla böyle bir çalışma başlattıklarını dile getiren Şahin, cami içlerine kurulan sistem sayesinde vatandaşlara Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunulduğunu aktardı. Şahin, "Hayırseverimizin teklifi üzerine faydalı olacağını gördüğümüz için Hoca Ahmet Yesevi, Kapıcı, Hamidiye ve ve Çarşı camilerimizde böyle bir uygulama başlattık. Allah hayrını kabul etsin. Cihazda Kur'an okunuyor. Vatandaşlarımız camiye güzel bir Kur'an sesiyle giriyor. Namaz aralarında boş duracağına bir köşede oturup Kur'an dinleyerek takip ediyor" diye konuştu.

"Olumlu tepkiler geldi"

Projeksiyon cihazıyla Kur'an-ı Kerim sayfalarının perdeye de yansıtıldığını anlatan Şahin, böylece camiye gelenlerin namaz aralarında Kur'an-ı Kerim'i açarak, perde de görmek suretiyle takip edebildiklerini söyledi. Şahin, "Kur'an okumayı bilmeyenler hem dinleyip hem de perdeden takip ederek vaktini değerlendirebiliyor. Vaaz ya da sohbet ortamlarında açmıyoruz. Daha çok namaz aralarında Kur'an dinleme imkanı oluyor" dedi.

Sistemin kurulmasından sonra vatandaşlar ve görevlilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Şahin, Kur'an ziyafetine gösterilen ilgiden memnun olduklarını sözlerine ekledi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir