• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Diyarbakır`da bisiklet dağıtımı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol gereği, ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtılacağı belirtildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir proje hazırlandığı ve proje kapsamında çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı 5, 6 ve 7`inci sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve/veya ‘bisiklet modülü` dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullandırılmak üzere Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği olarak bisiklet dağıtılacağı belirtildi.

Konu  ile ilgili olarak yapılan açıklamada, kurumlar tarafından imzalanan protokol gereği, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan 140 Bisiklet ve Kask İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, Bağlar Fatih Ortaokulu, Bağlar Çelebi Eser Ortaokulu, Yenişehir Hasanpaşa Ortaokulu ve Kayapınar Evliya Çelebi Ortaokulun da eğitim gören öğrencilerin kullanımı için bisiklet dağıtılacağı belirtildi.

Açıklamada devamla; “Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan ve Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata`nın Katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğünün bahçesinde, 10 Haziran Çarşamba Günü Saat 10.00`da ‘Bisiklet Teslim Töreni`nin` gerçekleştirilecektir” denildi.

Yapılacak olan dağıtım törenine, okul öğretmenleri, öğrenci ve öğrenci velilerinin davetli olduğu açıklandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir