• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Depremzededen İnsanlık Dersi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım`da Van`da yaşanan iki deprem sonrası büyük bir mağduriyet yaşayan Vanlılar, çevre illerden kendilerine uzanan yardım eliyle bu ağır felaketi atlatmaya çalışıyor.
 
Kimi insanların, gelen yardım tırlarına adeta talan ve yağma mantığıyla saldırmasına inat, bu bela ve musibeti yaşayanlara bir ders mahiyetinde insanlık dersi veren depremzede Abdulcabbar Teker aldığı yardım paketinde çıkan giysiyi giydiğinden aklına en son gelecek bir şeyle karşılaştı. Giysinin cebinde yüklü sayılacak miktarda para bulan Teker, paranın sahibini bulmak için Ajansımıza başvuruda bulundu.
 
Yardımın hangi STK tarafından yapıldığını hatırlamadığını ancak genel olarak kendilerine yardımın İHH` dan geldiğini belirten Teker, "Rabbim bizi düşünerek bu yardımları gönderenlerden razı olsun. Bu yardımı gönderen kardeşlerimiz demek o kadar etkilenmiş ki gönderdiği giysisinde bulunan bu kadar yüklü bir parayı bile göremiyor. Takdir edilecek bir durum. Fakat Rabbim kimsenin iyi niyetinin karşılığını da geri çevirmiyor. Parası emin ellerde. Allah rızası için Van depreminde yardım olsun diye giysinin içinde bulunan parayla bağışlayan kardeşimiz kim ise lütfen bize ulaşsın kendilerine paralarını iade edelim" dedi.
 
Kendisine ulaşılması için Doğruhaber gazetesi Van bürosunu adres gösteren Abdulcabbar Teker kendisine ulaşmak isteyenlerin 0531 611 31 89 no`lu telefonu aramalarını istedi.
 
Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir