• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
"Soru sormak benim görevimdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN: Mısır`da darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi`yi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği basın toplantısında protesto eden gazeteci Fagr Eladly, "Mesajımı iletmek ve soru sormak benim görevimdi. Bu yüzden sesimi yükseltmek zorundaydım" dedi.

Alman Birinci Televizyon Kanalı'nda (ARD) bir tartışma programına katılan Eladly, vatandaşlığının elinden alınmasıyla ilgili son kararın çıkmadığını belirterek, totaliter sistemlerin kendilerini eleştirenleri hain olarak adlandırdığını ve vatandaşlıklarını ellerinden alma girişimlerinde bulunduğuna dikkat çekti.

Eladly, "Umarım sormak istediğim sorulara cevap alırım veya sorumu sormak için yeniden imkan oluşur. 2 yıldır, başbakanlığa ve milletvekillerine gönderdiğim mektuplarla Mısır'daki ciddi insan hakları ihlallerine dikkat çekmeye çalışıyorum. Ama olmuyor." ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Merkel'in 2011 yılında, Mısır'da ve Ortadoğu'da hukukun üstünlüğü ve demokrasinin gelişmesi için destekte bulunacağı sözü verdiğini hatırlatan Eladly, "Ancak bu gerçekleşmedi. Kriz bölgelerine silah göndermeyi durdurmak yerine destekliyorlar. Bence bu olmamalı çünkü daha çok soruna neden oluyor, mesela mülteci sorunları gibi" diye konuştu.

Programa katılan Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier ise Başbakanlık'taki basın toplantılarında herkese söz hakkı verme imkanının olmadığını belirterek, "Siyasete ilgi gösteren ve bunları izleyen birisi olarak bana sorarsanız, gençlerin siyasete ilgi göstermesi, böyle sorularla karşı karşıya gelmeleri ve düşündüklerini söylemeleri çok güzel" dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir