• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
MHP lideri Bahçeli, `Koalisyon HDP ve AKP arasında olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yapılan milletvekili genel seçimleri ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Bahçeli seçim sonuçlarını değerlendirirken, partisinin milli iradenin  seçimine saygı duyduğunu belirterek, “Bu şartlar altında Türkiye`de yeni bir siyasi tablo belirmiştir. Tüm siyasi partiler bu tabloyu samimi ve dürüst bir şekilde okumalıdır. “ dedi.

Seçim sonuçlarıyla hiçbir partinin tek başına iktidarı kuracak siyasi çoğunluğa ulaşamadığının altını çizen  Bahçeli, AKP için sonun başlangıcının göründüğünü belirterek, “İnanıyorum ki Başbakan Davutoğlu da kendini gözden geçirecektir. AKP`nin hızlı düşüşü, milletin rahatsızlığını ortaya koymaktadır.  MHP oyunu artırmıştır. Kim ne söylerse söylesin, seçimlerden MHP alnının akıyla çıkmıştır. Milletvekili sayımıza 31 ilave olmuştur. Gücümüze güç katılmıştır.” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli koalisyon ile ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı: ”Uyumlu bir koalisyon olması lazım. AKP çözüm sürecini sürdürmüştür. Koalisyon birliktelikleri devam eden HDP ve AKP arasında olmalıdır. İkinci model olarak, AKP-CHP-HDP`yi bir araya getirebilirsiniz. Böyle bir koalisyon içinde, Mecliste denetimi alan bir ana muhalefet görevi almaya  hazırız. Türkiye`yi AKP`nin azınlığına mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur. “

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın istifa etmeyi düşünmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Erdoğan görevine devam edecekse, ya anayasal sınırlarla kalmalı, ya da istifayı düşünmelidir” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir