• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Örnekköy Ulaşımda Rahatlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR-Ulaşımda zorluk yaşayan Örnekköy, yapılacak yeni düzenlemelerle rahatlayacak.
 
Örnekköy`ün Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısını sağlayacak 35 metre genişliğindeki yeni bulvar ile karayolu köprüsü, yaklaşık 2.7 milyon liraya mal olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Kasım 2011 Cumartesi günü saat 11.00`de, Örnekköy merkezini Yeni Girne Caddesi ve çevre yoluna bağlayacak 35 metre genişliğindeki 1 kilometrelik yeni bulvar üzerinde yer alan karayolu köprüsünün temelini atacak.
 
5 ay sürecek çalışmalar sonucunda hizmet vermeye başlayacak köprü sayesinde Örnekköy`ün Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısı sağlanmış olacak. Böylece sürücüler, ara sokakları kullanmadan dere üzerinde yapılacak köprü ile kesintisiz ulaşıma kavuşacak.
 
Planlı yeni yapılaşması ile kentsel dönüşümün yaşandığı Örnekköy`deki yeni bulvar ve köprü, bölgenin gelişen ulaşım ihtiyacını karşılamış olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni imar yolu açılması ve üst düzenlemesi için toplam 1 milyon TL harcadı. Temeli atılan köprü ise 1 milyon 630 bin TL`ye yaşama geçirilecek. 
 
İlyas Yıldız-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir