• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Ölümden kaçtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, diğer vatandaşlar gibi çareyi "güvenli liman" olarak gördükleri Türkiye'ye sığınmakta buldu.

Akçakale ilçesine bağlı Kepezli Mahallesi'nde oluşturulan noktadan geçiş yapan sığınmacılar, üst aramasının ardından kayıt işlemleri için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlilerince oluşturulan kayıt merkezine götürülüyor.

Türkiye'nin kendilerine kucak açmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Suriyeliler, Türk halkına dua etmekten geri kalmıyor.

Uçakların attığı bombalardan ve silahlı grupların saldırılarından sağ kurtulan Suriyeliler, Türkiye'de yeni bir hayata "merhaba" demenin sevincini yaşıyor.

"Allah Türkiye'den razı olsun"

Suriyeli Ahmet Cabir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki savaşın tahmin etmedikleri kadar uzun sürdüğünü, bunun neticesinde evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Son dönemde bölgelerinde anlam veremedikleri bir bombardımanın yaşandığını belirten Cabir, "Bir taraftan uçaklar bombalıyor, diğer taraftan askerler saldırıyor. Nasıl karşı koyabiliriz ki. Amaçları bizi evlerimizden göndermekti, sonuçta daha fazla dayanamayıp geldik. Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Allah bizlere ve tüm mazlumlara kolaylık versin" dedi.

Fidda el Avad ise evlerinin son saldırılarla yıkıldığını ve uçak bombardımanları sonucu her gün onlarca insanın öldüğünü ifade etti.

Canlarını kurtarabilmek için Türkiye'ye sığındıklarını aktaran el Avad, "Evlerimiz yıkıldı, hayvanlarımız telef oldu, sadece canımızı kurtarabildik. Buna da şükür. İnşallah daha kötüsü olmaz. Allah Türkiye'den razı olsun bize kucak açtılar" şeklinde konuştu.

Musab Rışvan da Suriyelilerin son dönemdeki en büyük zulümle karşı karşıya kaldığını belirterek, kendilerine sadece Türkiye'nin yardım ettiğini söyledi. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir