• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
İhvan`dan Özgür Suriye Ordusu`na Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye İhvan, ülkesine bir dış müdahale olursa bunun sebebinin Esad rejimi olduğunu belirtirken, Özgür Suriye Ordusu`na da destek verdiğini açıkça ilan etti. İhvan sözcüsü, Kaddafi için bütün dünyanın ayağa kalktığını ama ülkesindeki Esad zulmünü ise hiç kimsenin görmek istemediğini söyledi.
 
Suriye Müslüman Kardeşler hareketi lideri Riyad Şukfa ve Müslüman Kardeşler Siyasi Büro Şefi Faruk Tayfur, ülkesinde meydana gelen olayları İstanbul`da değerlendirdi. Reşadiye Otel`deki toplantıya basın mensuplarının yoğun ilgisi vardı.
 
UÇUŞA YASAK BÖLGEYE TÜRKİYE ÖNCÜLÜK ETSİN
Suriye halkının korunması için her türlü adımın atılabileceğinin altını çizen Müslüman Kardeşler Siyasi Büro Şefi Tayfur, Suriye halkının Esad rejiminden korunması için uçuşa kapalı bölgenin oluşturulabileceğini dile getirdi. Tayfur, Suriye halkının katliamlardan korunması için dış müdahale haricinde her türlü uluslararası adımın atılması gerektiğini de savundu.
 
Faruk Tayfur, dış müdahaleyi reddederken; uçuşa kapalı bölge konusuna ise Avrupa devletlerinden ziyade Türkiye’nin öncülük etmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
DIŞ MÜDAHALEYE OLURSA ESAD REJİMİ NEDENİYLEDİR
Müslüman Kardeşler tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında iç savaş ile ilgili soruları cevaplayan Faruk; barışçıl bir geçiş istediklerini sözlerine ekledi. Faruk ayrıca; Suriye’de Esad rejiminin dış müdahaleyi körüklediğini ve dış müdahale olması halinde buna Baas rejiminin neden olacağını kaydetti.
 
“ÖZGÜR SURİYE ORDUSU HALKINI KORUYOR”
Açıklamada, Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye halkını koruduğu belirtildi. Dün Şam’ın kenar mahallelerinde Baas kuvvetlerine ait bir istihbarat bürosuna düzenlenen saldırı ile ilgili soruları cevaplayan İhvan Siyasi Büro Şefi Faruk şu açıklalamaları yaptı:
“Özgür Suriye Ordusu, Baas kuvvetlerinin Suriye halkına uyguladığı baskı ve zulümleri reddetmekte. Bu cesur insanlar Esad’ın emrinden çıkarak muhaliflere destek vermeye başladı. Özgür Suriye Ordusu mensupları Baas kuvvetlerinin katliamlarına karşı masum sivil halkı korumak için cesur bir şekilde direniyor,”
 
“KADDAFİ İÇİN HERKES AYAĞA KALKTI ANCAK SURİYE İÇİN SES ÇIKMIYOR”
Libya devrik lideri Muammer Kaddafi’nin öldürülüş şekli ve uluslar arası camiada doğan tepkilere dikkat çeken Faruk Tayfur; “Kaddafi öldürüldüğünde herkes ayağa kalktı. Ancak binlerce masum Suriyeli sivil hunharca katledilmekte; kimse buna ses çıkarmıyor” şeklinde konuştu
 
Faruk Tayfur, Esad rejimine her türlü maddi ve lojistik desteği verdiğini öne sürdüğü İran`ı da sert sözlerle suçladı.
 
“MUHALİFLERİ ULUSAL KONSEY`E ÇAĞIRIYORUZ ANCAK..."
Toplantıda Suriyeli muhaliflerin farklı kesimlerden oluştuğuna dikkat çekildi. Sol, Liberal ve İslami kanattan temsilcilerin bulunduğu muhalifler arasında özellikle Batı ülkelerinde yaşayan Baas rejimin eski üyeleri de bulunuyor.
İhvan temsilcileri dünyanın farklı bölgelerinde bulunan muhalifleri Suriye Ulusla Konseyi’ne davet ettiklerini ancak şartlarının olduğunu dile getiriyor. Faruk, “bütün muhalifleri Esad rejimine karşı mücadele için davet ediyoruz; ancak daha önce Suriye halkının kanını dökmemiş ve yolsuzluğa bulaşmamış olacak” ifadesini kullandı.
Bu ifadeler, Batı`da kendini Beşşar Esad sonrasının adamı ilan ettirmeye çalışan Hama katliamının faili Hafız Esad`ın kardeşi Rıfat Esad ile Esad`ın eski yardımcı Abdülhalim Haddam`a yönelik olarak okundu.
 
“KONSOLOSLUK VE TÜRK BAYRAKLARINA SALDIRIYI KINIYORUZ”
Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Suriye büyükelçiliğine saldırı düzenlenmişti. Saldırılar ile ilgili açıkalma yapan İhvan temsilcileri Türkiye büyüklelçiliği ve bayrağına düzenlenen saldırıları sert bir dille eleştirdi ve “Bu insnlar Suriye halkını temsil etmiyor" dedi.
 
“VERİLEN RAKAMLAR GERÇEK DEĞİL”
Basın toplantısında İhvan temsilcileri Suriye devriminin barışçıl olduğunun altını çizdi.basında çıkan Suriyeliler ile ilgili ölüm ve kayıplar ile ilgili rakamlarda yanlış olduğunun altı çizildi.
 
Faruk açıklamasında, “basında ifade edildiği gibi Suriye’de üç bin değil on bin kişi Esad güçleri tarafından öldürülmüştür. En az 15 kişiden haber alınamıyor. Hapishaneler gözaltı alınan insanlarla dolu ve en az 100 bin kişi Baas güçleri tarafından gözaltına alındı."
 
Dünya Bülteni - İstanbul
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir