• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
Şırnak Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak`ta faaliyet gösteren Yerel Gazetelerde 17 Kasım 2011 Cuma Günü gündeminden başlıklar.
 
Şırnak Olay Gazetesi: Evet, Ölüm Bir Gerçek, Her Nefis Onu Tadacak 
Nasıl ki, yaratılmışların genelinde varsa, dünya ve Ahiret ikilisi arasında da yerini alır denge. Düşünürken, konuşurken, müdahil olurken, bakarken, yerken, içerken… Her yerde ve her şey de bir denge…
 
Antibiyotikler Mevsimsel Hastalıkları Tetikliyor 
Mevsim değişikliklerinin yaşandığı bu günlerde uzmanlar, soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel hastalıklarda gelişi güzel kullanılan antibiyotiklerin yeni enfeksiyonları tetiklediği uyarısında bulunuyor. 
 
Cizre Devlet Hastanesi, 43 Uzmanla Günde 2 Bin 200 Vatandaşa Sağlık Hizmeti Veriyor 
Cizre Devlet Hastanesi, 43 Uzman ve 12 Pratisyen hekim ile günde 2 bin 200 vatandaşa sağlık hizmeti veriyor. Cizre Devlet Hastanesi gün geçtikçe sağlık alanında kalitesini artırıyor. Vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde talep alan hastane, 43 uzman doktor ve 12 pratisyen ile vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. 
 
Şırnak Lider Gazetesi: Uludağ: "Huzurlu Bir Ortamda Yaşamak En Çok Şırnaklıların Hakkı" 
Niğde İl Emniyet Müdürlüğü`ne atanan Şırnak İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, "Benim Şırnaklılardan isteğim ve talebim; haklarına sahip çıksınlar. Çünkü güzel bir ortamda yaşamak, huzurlu bir Şırnak`ta yaşamak en çok burada yaşayan insanların ve Şırnaklıların hakkıdır."dedi. 
 
Şırnak`ın Silopi İlçesinde Askeri Hareketlilik Başladı 
Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Silopi ilçesindeki askeri birliklere tank sevkiyatı yapıldı. Önceki yıllarda sınır birliklerine tank sevkiyatları konvoy halinde yapılırken, artık tank sevkiyatları askeri TIR`lar üzerinde zırhlı araç ve jammer araçları eşliğinde yapılıyor. 
 
Köylülerin Cami Aşkı 
İdil ilçesine bağlı Tepeköy halkı, tüm imkansızlıklara rağmen civarın en büyük camisini yapıyor. Köylü vatandaşların yardım talebi, devlet kapısından hep geri dönerken, vatandaşlar bütçelerini zorlayarak camiyi tamamlamak istiyor. 
 
İdil`de Soğuk Hava Uyarısı 
Şırnak`ın İdil ilçesinde aileler, çocuklarını soğuktan korumaları için uyarıldı. Aile hekimi Besim Hacıoğlu, kış aylarının başlamasıyla birlikte çocuk hastalıklarında artış meydana geldiğini belirtti. 
 
Sobalar Yanmaya Başladı 
Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar soba yakmaya başladı. 
 
Nuh Haber: Şırnak Üniversitesinde `İslam` Konulu Konferans 
18 Kasım Cuma günü Şırnak Üniversitesi`nde "Modern Dünyada İslam" konulu konferans düzenlenecek. 
 
1`kadın 7 PKK`lı Teslim Oldu 
Şırnak`ın Silopi ilçesinde 1`i kadın 7 PKK`lı Habur Sınır Kapısı`nda güvenlik güçlerine teslim oldu. 
 
T.C Kimlik Numarası İle Bir Çok Bilgiye Ulaşılabilir 
"e-Devlet" uygulaması ile bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını kullanarak, lise diploma notundan ne kadar maaş aldığına, su ve telefon borcundan ÖSS`de aldığı puana kadar pek çok bilgiye ulaşılabiliyor. 
 
Şırnak Haber: Depremzedelerimize Gönül Kapılarımızı Açalım 
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş Şırnak`a deprem bölgesi Van`dan yaklaşık 1000 kişinin geleceğini söyleyerek, bütün Şırnaklıların depremzedelere kapılarını açmalarını söyledi. 
 
Çağdaş Şırnak Haber: Şırnaklı STK`lar Şırnak`ta yatırım yapmaları için Şırnaklı işadamlarına çağrıda bulundu 
Şırnak Yol-İş Sendikası Başkanı Turgay Birlik, Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, Fidan-Der Başkanı İdris Demir bir açıklamada bulunarak işadamlarının bölgede yatırım yapmalarını istedi. 
 
Cudi Beyazlara Büründü 
Şehr-i Nuh olarak bilinen mübarek şehir Şırnak`ın en önemli sembolü olan ve binlerce yıl önce Hazreti Nuh`un gemisinin son durağı olan Cudi dağı bugünlerde beyaza büründü. 
 
Soğuklar İyice Bastırdı 
Şırnak`ta havaların soğumasıyla birlikte kış kendini iyice hissettirirken soba ve kaloriferlerde yanmaya başladı. 
 
Baca Temizliğine Dikkat 
Uzmanlar, soba zehirlenmelerine dikkat çekerek, Soba zehirlenmelerinin ikili bir nedeni vardır. Bildiğiniz gibi yakıtlar, yanma durumunda ortamın oksijenini de tüketmektedirler. Sobaların kullanıldığı yerlerde yeterli hava girişi sağlanmalı. Bunun için öncelikle ortam sık sık havalandırılmalı. İkincisi yanma gazlarının dışarıya atılması, bu da baca kanalıyla olmaktadır. 
 
"Soba Kullanımında Bacaya Dikkat Etmek Lazım" 
Uzmanlar, Isınma için soba da tercih ediliyor. Öncelikle soba için en önemli şey bacadır. Baca tertibatı kesinlikle iyi yapılmışsa, herhangi bir sorun yoktur. Verimini de çok sağlam çok iyi alır. 
 
Beytüşşebap Haber: Akşehir`in Kurbanları Gönülleri Fethetti 
Akşehirli hayırsever işadamları ve gönüllülerden oluşan 20 kişilik heyet, Kurban Bayramı`nda Senegal, Nepal, Kenya gibi ülkelerin yanı sıra Şırnak`ın Cizre ilçesine giderek kurbanlarını paylaştı. 
 
Isınmanın En Ekonomik Yolları 
Şırnak`ta havaların soğumasıyla birlikte kış kendini iyice hissettirirken soba ve kaloriferlerde yanmaya başladı. 
 
Gümrüklerde Kalan Mallar Depremzedelere Gönderiliyor 
Gümrük ambarlarında bulunan ve tasfiye işlemleri yasal olarak tamamlanan giyecek malzemeleri Van`daki depremzedelere gönderiliyor.
 
Emcet Yalçın - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir