• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Kudüs`te Yoğun Çatışmalar Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İşgal altındaki Kudüs’ün Es-Sevri mahallesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.
 
Kaynaklar, dün akşam (16 Kasım Çarşamba) mahalleye giren işgal askerleriyle Siyonist gaspçıların gelişigüzel etrafa ateş açmaları ve Filistinli gençleri tahrik etmeleri üzerine çatışmaların başladığını belirterek, çatışmaların gece geç saatlere kadar devam ettiğini ifade ettiler.
 
Yerel kaynaklarla görgü şahitleri, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, zehirli gazlar ve ses bombaları atmaları üzerine Filistinli gençlerin ana caddeyi kapattıklarını ve işgal güçlerine taşlarla karşılık verdiklerini belirttiler.
Es-Sevri mahallesinde Siyonistlere ait birçok ev de bulunmaktadır. Siyonist işgalciler kasıtlı olarak sürekli Filistinlileri tahrik ediyor ve saldırıyor.
 
Diğer mahalle ve beldelerde olduğu buradaki baskıların amacı Filistinlileri göçe zorlamak.
Öte yandan bugün sabaha doğru Batı Yaka’nın Kalkiliya şehrine bağlı Azun beldesine baskın yapan işgal güçlerinin, aramaların ardından dört Filistinli genci tutukladıkları bildirildi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir