• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Hamurkesen`de Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mevlidi şerifin okunması ile devam etti. Kardeşler İlahi Grubunun peygambere ithafen söylediği ilahi ve ezgilerden sonra bir konuşma yapan Vedat Turgut, konuşmasında peygamber sevgisinden örnekler verdi.

Turgut; "Peygamberimize iman eden ilk insan kadındır. İkincisi 9 yaşında çocuktur. Üçüncüsü hür ve yetişkin bir insan dördüncüsü bir köledir. Bundan da anlaşılıyor ki peygambere ilk iman edenler her tabakadan insanlar var. Peygambere iman eden ilk kadın peygamberin eşi Hz Hatice vefatına kadar peygambere sadık ve yardımcı olmuştur. İman edenlerin ikincisi 9 yaşında olan Hz Ali, küçük yaşına rağmen peygambere bağlılığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Üçüncüsü hür ve yetişkin bir insan olan Hz Ebu Bekir bütün servetini İslam`ın hizmetine sunmuştur. Allah`ın peygamberine olan inancından dolayı sıddık lakabını almıştır. İlk iman edenlerden biri de Hz Bilal, peygambere olan sevgisinden dolayı Resulullah`ın vefatından sonra asla ezan okuyamamıştır. Bütün bu örneklerden anlaşılıyor ki Resulullah (sav) hakkıyla anlayıp iman eden bu dört sınıf insan gibi hayatımıza İslam`ı nakşetmeliyiz. Bunun yolu da Resulullah`ı sevmek ve yolunu takip etmektir" şeklinde konuştu.

Turgut Hocanın konuşmalarının ardından Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu ilahi ve ezgilerden sonra yapılan dua ile program sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20539.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20537.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20538.jpg

Mehmet Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir