• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Bakan `Bedelli Yaşı Haftaya Açıklanacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Kırıkkale programında zorunlu askerlik ve bedelli konularında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, zorunlu askerliğin kalkması gibi bir durumun sözkonusu olmadığını, bedelli askerlik konusunda ise yaş sınırının haftaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını bildirdi. Bakan Yılmaz, bedelli askerlikte yaş sınırı konusunda, "Sayın Başbakanımızın sözü var önümüzdeki hafta kesinleşecek." dedi.

Yılmaz, gazetecilere Kırıkkale Valiliği ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. "Vicdani ret düzenlemesi sonrasında zorunlu askerlik kaldırılıyor mu" sorusuna Yılmaz, zorunlu askerliğin kalkması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını bildirdi. Bakan Yılmaz vicdani ret ve zorunlu askerlik konusunda şunları söyledi: "Dün Adalet Bakanımızın açıkladığını söylüyorum Adalet Bakanımız Türkiye de Bazı kimseler biz askerlik yapmayacağız demiş. Şuan ki mevcut yasalarımıza göre askerlik yapmayanın hapis cezası var, hapis cezasını çekmiş tekrar çıkmış. Diyor ki tekrar yapmayacağım diyor. Bunun üzerine tekrar bir ceza vermişiz. Avrupa insan Hakları Mahkemesi aynı suçtan dolayı birden fazla ceza verilmesini sözleşmenin ihlali olarak görmüş. Dolayısıyla zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek Avrupa insan hakları Mahkemesi zorunlu sadece bizde değil Avrupa’nın birçok ülkesinde bu var. Bunu hukuk aykırı bulmamıştır. Dolayısıyla zorunlu askerlik devam edecek. Peki, yapılan çalışma nedir. Onu Dün Adalet Bakanımız açıkladı bir suçtan dolayı ömür boyu adeta mühebbete varan gibi yine hapis yine hapis bunun kaldırılması yolunda cezanın teke indirilmesi yolunda düzenleme var. Bunu inşallah bizim arkadaşlarla adalet bakanlığında ki arkadaşlar bir araya gelerek bir çalışma yapacaklar durum bundan ibaret."
 
Balıkçı ağlarına takılan İsrail’e ait Heronun bulunmasına ilişkin ise Yılmaz, "Arkadaşlar bakıyorlar bir çalışma bize getirecekler. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız." açıklamasını yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir