• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Eğitim Der`den Ödüllü Siyer Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Sosyal, kültürel ve eğitim alanında faaliyet gösteren Mazıdağı Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik 2 farklı kategoriden oluşan ödüllü siyer yarışması düzenleyecek.

Lise ve ilköğretim kategorisinde düzenlenecek ödüllü siyer yarışması 09.04.2011 cumartesi günü saat 10.00`da Mazıdağı Lisesi okul binasında gerçekleştirilecek. Yarışmanın her iki kategorisine de, "Ahlaki İnkılâp Önderi Hz. Muhammed (sav)" adlı kitaptan sorular sorulacak.

Yarışmayla ilgili bilgi veren dernek yetkilileri, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının kutlu doğum ayı münasebetiyle Hz. Muhammed`in (sav) Ahlakının öğrenilmesini teşvik etmek olduğunu belirtti.

İnsanlık âleminin dünyaya geldiği günden beri bir kurtuluş önderine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Mazıdağı Eğitim Der başkanı Ekrem Açılan, "Günümüzde de Peygamber Efendimizin (sav) ahlakını öğrenmek ve yaşamımızı o kutlu Peygamberin yaşadığı ahlak ile süslendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Biz de Mazıdağı Eğitim Der olarak kutlu doğum ayı münasebetiyle âlemlere rahmet olarak gönderilen, kurtuluş önderi Hz. Muhammed`in (sav) Ahlakını daha iyi öğrenip hayatımıza tasdik etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik" şeklinde konuştu.

İlköğretim öğrencileri ve lise öğrencileri olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, lise kategorisinde yarışmada birinci olan yarışmacıya yarım altın, ikinciye ise çeyrek altın ile Salih Suruc`un iki ciltlik siyer ödüllü dünya birincisi kitabı ve üçüncüye de; çeyrek altın verilecek.

İlköğretim kategorisindeki birinciye; çeyrek altın, ayakkabı ile tişört, ikinciye; çeyrek altın ve spor ayakkabı, üçüncüye çeyrek altın ve ayakkabı verilecek.

Dereceye giren öğrencilere yarışma ödülleri, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mazıdağı`nda 17 Nisanda gerçekleştirilecek kutlu doğum etkinliğinde takdim edilecek.

Hamza Dağ - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir