• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Hür Adaylar dürüst siyaset, gerçek adalet ve huzurlu bir gelecek vadediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

HÜDA PAR`ın dokuz ilden gösterdiği bağımsız adaylar, seçilip meclise gitmeleri durumunda halkın huzuru ve refahı için ellerinden geleni yapacaklarını taahhüt ettiler. Adana, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Van`dan aday olan Hür Adaylar, daha önce de halkın içinde olduklarından dolayı halkın tam olarak sorunlarını bildiklerini ve bunun için çalışacaklarını belirttiler. Seçilecekleri illerin sorunlarıyla da yakından ilgileneceklerini ifade eden adaylar, yanlışa her zaman karşı çıkacaklarını, doğruyu da nereden gelirse gelsin savunacaklarını belirttiler. 

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu:
İlçeler büyük birer köy görünümünde ve belediyeler kendilerini hizmet götürme mecburiyetinde hissetmiyor. İnşaallah halkımızın vekâletini aldığımızda bu sorunların takipçisi olacağız ve yöneticilerin yakasına yapışıp hemşerilerimiz adına, hesabını soracağız. Eşcinselliğin yani sapıklığın meşrulaştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. HDP emperyalist batının bir projesidir. 100 yıldır Kemalist devletin dönüştüremediği Kürt halkını inancından, ahlakından, örfünden, geleneklerinden uzaklaştırma görevini devralmıştır.

Şırnak Bağımsız Milletvekili Adayı Şehzade Demir:
Bu milletin öteden beri inkâr edilen bir dili var. Bir türlü de dili kabul etmeyen devlet mekanizması var. HDP geleneğinden gelen siyasi anlayış malum 30-40 yıldır bu bölgede ilk günden beri kendileri dışında hiçbir siyasal yapılanmayı kabul etmedi, kabule yanaşmadı. Mecliste ciddi bir İslami muhalefet sıkıntısı var. Türkiye`nin en önemli sorunu budur. Herkes iktidar ve muhalefetten şikâyetçidir. Biz bu açığı kapatacağımızı düşünüyoruz ve Allah`ın izniyle meclise gittiğimizde İslam`a ve İslam geleneğine aykırı yasaların çıkarılmaması noktasında elimizden geleni yapacağız.

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Yavuz:
Halkımızın her türlü haklı talebini, istek ve şikâyetini meydanlarda, ekranlarda ve nasip olursa  mecliste dile getirerek, takipçisi olarak ve sürekli gündemde tutarak etkili ve yetkililer nezdinde sorunların çözülmesini sağlamayı hedefliyoruz. Çözüm süreci fiilen rafa kalkmış durumdadır. Ortaya çıkan tablo bizlere hükümetin, silahlı örgütün ve politik uzantısı partinin meseleyi çözmekten ziyade ‘parti, grup ve örgüt çıkarları` ekseninde ele aldıklarını göstermiştir. Kürt meselesi ile ilgili çözüm önerilerimizde de ‘İslami Muhalefet` anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu mesele bizce bir örgüte silah bıraktırma meselesi değil, yüz yıllık bir sistem meselesidir ve çözümü de güvenlik esaslı değil, siyasidir.

Bitlis Bağımsız Milletvekili Adayı Cengiz Karakaya:
Seçildiğimiz takdirde Türkiye için, Kürdistan ve Kürt meselesi için, İslami bir muhalefet adına ve sahipsiz Bitlis için mecliste söyleyecek sözümüz var. Bizler öncelikle yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü halkımıza vermiyoruz. Halkımızın oyunu almak için onları kandırmayacağız. Onları bir beklenti içerisinde bırakarak hayallerini yıkmayacağız.  Bizler dürüst siyaset ve gerçek adaletle çıktığımız bu yolda ayağı yere basan vaatlerde bulunuyoruz. Öncelikle oluşturulacak yeni bir Anayasada İslam`a aykırı kanunların konulmasını engellemek adına mücadele edeceğiz. Faize dayalı ekonomik sistemin terk edilmesi için çalışacağız.

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök:
Yeni anayasa, vesayetten ve ideolojiden arınmış sivil bir anayasa olmalı, etnik vurgu barındırmamalı, herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilmeli, insani hak ve özgürlüklere kuvvetli vurgu yapmalı, meclis de dâhil olmak üzere hiçbir devlet kademesinde göreve başlayacaklar ideolojilere bağlılık üzerine yemin etmemelidir. Yargı önünde adalet olmalı, gelir dağılımında adalet olmalı, işçi memur alımında adalet olmalı, ücretlendirmede adalet olmalı, hizmette adalet olmalı. Şüphesiz milletvekili seçilirsem, Batman`lı kardeşlerimin vekili olarak meclise gideceğim. Ve en önemli önceliğim sahipsiz Batman`ımıza hizmet etmek, faydalı olmak olacaktır.

Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç:
Söyleyecek çok sözümüz var, Mardin`in ve Türkiye`nin yıllardır biriken sorunları vardır. Bizler bu sorunları en yüksek perdeden dile getireceğiz. Biz Hür Adaylar olarak; Allah`tan başka kimseden çekinmiyoruz, kimsenin hatırı için veya kırılmaması için hakkı gizlemiyoruz. Bizler hakkı, hak olduğu için söyleyip haykırıyoruz. Söyleyecek sözlerimizin başında halkımızın İslami ve insani hakları geliyor. Mardin halkı bizleri, bugüne kadar meclise gönderdikleri diğer vekillerden farklı bulacaktır. Çünkü biz, meclise sadece el kaldırıp indirmek için gitmiyoruz. Biz iyiliğe el kaldıracağız kötülüğe karşı itiraz için el kaldıracağız.

Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı  Sait Şahin:
Mecliste İslami muhalefetin sesi olacağız. Çünkü bu halkın temel değeri İslam`dır. Bu ülkenin dini İslam`dır. Siyasetimizin merkezine inançlarımızı alacağız. Bingöl üzerinden konuşursak; Bingöl`ün de artık yenilenmeye ihtiyacı var. Bugüne kadar desteklediği siyasetin, Bingöl`e pek hayır kazandırdığını söyleyemeyiz. Bingöl maalesef desteklediği siyaset üzerinden hakkı olan hizmeti görmemiş. Bingöl`ün bir Kalkınma Bakanı var ama Bingöl kalkınmamıştır. Bingöl kalkınmada sondan beşinci sıradadır. Seçilirsem Bingöl merkezde bir ofis açacağım bir ayağım Bingöl`de olacak. Halk dilediği zaman gelip sorunlarını paylaşabilecek.

Van Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Mehdi Oğuz:
Bizler yerel seçim çalışmalarında hayır ve bereket tohumları ektik ve sandıktan netice bekledik. Rabbimiz ektiğimiz bu tohumların şehidlerimizin kanlarıyla sulanmasını istedi. Şimdi ekilen bu tohumların yeşerdiğini, boy verdiğini ve meyveye durduğunu görüyoruz. Bu ülkenin en temel sorunlarından biri de ‘Adalet` sorunudur. Çünkü hakları gasp edilmiş insanlar, mazlumlar, mağdurlar halen adalet bekliyor. Hukuk mazlumdan, mağdurdan değil üstünden ve güçlüden yana işliyor. Ülkemizde huzur ikliminin hâkim olması ve her alandaki adaletsizliklerin son bulması için Hür Adaylar olarak ‘barış ve adalet için söyleyecek sözümüz var.

Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Salih Demir:
Doğruları konuşan, doğruların yanında yer alan adaylar olacağız. Yani Müslüman halkımızın sesi ve kimliği olacağız, bu anlamda ve yine diyoruz ki, yanlışlar kim tarafından gelirse gelsin yanlışların karşısında duracağımızı Hür Adaylar olarak halkımıza söz veriyoruz. Bir; Türkiye için söyleyeceklerimiz var, diyoruz. İki; İslami muhalefet adına söyleyeceklerimiz var. Üç, özellikle son dönemde, ciddi anlamda bu ülkede bölünmelere, parçalanmalara ve huzursuzluklara sebep olmuş, Kürt sorununun çözümü noktasında söyleyecek sözümüz var. Bunlarla beraber Adana`mız için de söyleyecek sözümüz var, diyoruz. Halkımızın meselelerini sahipleneceğiz ve imkânlar dâhilinde çözüme kavuşturacağız.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir