• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Dünya Çevre Günü'nde çeşitli etkinlikler yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı ile yapacak çalışmaları anlattı.

Çevre bir kurum ya da kuruluşun değil bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanı olduğunu söyleyen Yaşar, Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kuruluş amacına değinen Yaşar, “Yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair iş ve işlemleri ile kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütmek, çevre kirliliğini önlemek ve doğanın korunmasını sağlamak üzere kurulmuştur. 5 Haziran Dünya Çevre Günü birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Batman Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın Vizyonu olan “Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler” kapsamında özellikle çevre bilincinin artırılmasına yönelik birtakım etkinlikler planlanmıştır.” şeklinde belirtti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamda yapılacakları anlatan Yaşar, şunları söyledi: “Öğrencilere yönelik konferans, söyleşiler ve Atık Su Arıtma tesisine teknik gezi ve Batman Park AVM’de 3 gün boyunca Çevre Standı açılacak.  Çevre uzmanlarımızca bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapılacak ve öğrenci gruplarına  şapka, tişört ve tohumlu kalemler dağıtılacaktır.”  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir