• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Alimlerden seçim uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala, İlke Haber Ajansı (İLKHA)`na önemli değerlendirmelerde bulunan İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan ve İTTİHAD müderrislerinden Molla Abdurrahman Emsen, vekil olarak seçilecek şahısların tüm yaptıklarından onları seçenlerin de mesul olduğu gerçeğini hatırlatarak halka dik durmaları çağrısında bulundu.

Mecliste yanlış ya da İslam`a zarar veren bir kanunun çıkması halinde, bundan o kişilere oy verenlerin de mesul olacağını hatırlatan İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, konuyu şu örneklerle açıkladı: “Yarın öbür gün mecliste HDP eşcinseller için bir imza kampanyası başlatırsa -ki şimdiden başlatmışlardır- bunu Meclise taşırsa, orada eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışırsa, Allah-u Teâla eşcinselliğe lanet okuduğu gibi, o milletvekillerine de lanet okur, onları o meclise gönderenlere de lanet de okur. Bir hadis-i şerifte Allah Resulü şöyle buyuruyor: ‘Kim bir zalime zulmünde yardım ederse Allah-u Teala o zalimi onlara musallat eder.`  Burada bir zulüm var. İslam dinine karşı bir zulüm var. Halkımız belki bazı şeyleri görmüyor. Bilmiyordur. Ya da korkuyor. Ama bir zulüm var ve bu hepimizi tehdit etmektedir.” dedi.

“Bu Müslüman halka tek bir çağrım var…”

Halkın üzerinde ciddi baskıların olduğunu belirten Molla Ali Arslan halka dik durmaları çağrısında bulunarak, “Cesur olarak bir defa ölmemiz, zillet ile yaşamamamızdan bin kat üstündür. Halkımız bu konuda rahat olsun. Biz korkak olarak durmadığımız müddetçe, onlar hiçbir şey yapamazlar.  Ama bizler korkak olursak, adamlar o kötü projelerini birer birer burada faaliyete geçirecek. Bunu da bizlerin ve çocuklarımızın eliyle yaptıracaklar. Benim bu Müslüman halka tek bir davetim, tek bir çağrım var; Sakın ola ki yarın Allah huzurunda sizi mesul bırakacak şekilde oyunuzu kullanmayın. Elimizi vicdanınıza koyarak, gözünüzle değil vicdanımızın sesiyle hareket edin.”  uyarısında bulundu.

“Milletvekili seçerken nelere dikkat etmeli”

Basiretli bir şekilde vekillerin seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Arslan, “Seçilen milletvekili eğer namazlı değilse, eğer oruç tutmuyorsa, eğer içkili, kumarlı fuhşiyatperest ise, o şahsın işlediği tüm günahlara ortak olunacaktır. İnanın biz namaz da kılsak oruç da tutsak, o adamın işlediği bütün günahlara ortağız. Bunu İslam ümmeti bu şekilde kabul ediyor. Hadislerde de bu böyledir, fıkıhta da bu böyledir. Çünkü onu biz gönderiyoruz.” diye konuştu.

“Benim hakkımı LGBTİ savunamaz”

Mevcut milletvekillerini ve HDP/PKK zihniyetini de eleştiren Arslan, “Adamlar, ‘Yeter ki oy gelsin ben barajı aşayım` diyor. Kürt halkı ölüyor, Kürt halkı öldürülüyor. Kürt halkı dinden çıkartılıyor. Namus pespaye ediliyor, umurlarında değil. Adamlar hala koltuklarının peşindedir. Halk da bunun farkında değil. Halk; ‘Bunlar Kürtlerin hakkını savunuyor` diye ses çıkarmıyor. Ancak şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki benim hakkımı LGBTİ savunamaz. Halkımız kendisine sahip çıksın. Kendi öz benliğine sahip çıksın, kendi değerlerine inançlarına sahip çıksınlar. Onlar bizim temsilcilerimiz olamazlar." diyerek HDP`nin Müslüman Kürt halkına LGBTİ vekil tayin etmesine tepki gösterdi.

“Müslümanım diyen herkesin vekillerini iyi tanıması ve seçmesi gerekir”

Seçimlere sayılı günler kaldığını hatırlatan İTTİHAD müderrislerinden Molla Abdurrahman Emsen de, özellikle bu seçimin Kürdistan halkı açısından tarihi bir değer taşıdığını ve Müslümanım diyen herkesin vekillerini iyi tanıması ve seçmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir Müslüman olarak seçeceğimiz kişinin ahlakı, fikri ve yaşantısına çok dikkat etmeliyiz.” dedi.

“Kim bizim aklımıza, namusumuza, inancımıza sahip çıkıyorsa onu seçelim”

Seçeceğimiz şahsın İslami kimliği kadar kime ve neye hizmet ettiğinin de önemli olduğunu anımsatan Emsen, şu tavsiyelerde bulundu.

“Acaba seçeceğim kişi kime hizmet ediyor. Nelere hizmet ediyor ve bana maddi ve manevi noktada neleri vadediyor. Buna bakılmalı onun için vekillerimizi seçerken bizlerin dini değerlerimizi savunacak, namusumuzu muhafaza edecek, kişileri seçmeliyiz.” tavsiyesinde bulundu.   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir